Apetyczna Sielska Kuchnia powraca do sprzedaży! Numer 1/2021 kwartalnika Sielska Kuchnia poświęcony jest wiośnie i wiosennym specjałom. W magazynie nie zabrakło inspirujących rozmów, sprawdzonych przepisów na sezonowe produkty oraz ekskluzywnych dodatków - tym razem to pierwsza z 4 rycin do ozdobienia kuchni lub jadalni. Co jeszcze w magazynie? Spis treści poniżej. Magazyn Sielska Kuchnia dostępny w salonach prasowych, kioskach i na www.kultowy.pl z dostawą prosto do domu!
Sielska Kuchnia 1/2021
Rzodkiewka – królowa nowalijek. Czerwona piękność prezentuje swe zalety w zdrowych sałatkach i innych specjałach
Osładzamy rabarbar. Zapieczony w cieście, przykryty bezą czy zatopiony w serowej masie zrobi furorę
Kolorowa uczta. Zachwycamy się bogactwem chrupiących warzyw i ziół
Młode ziemniaczki. Idealne w swej prostocie! Z twarożkiem, jajkiem, śmietaną lub koperkiem smakują najlepiej
Miejsca pełne smaku. Wizyta w rybnym gospodarstwie Smolin Fish na urokliwym Roztoczu
Sielscy wytwórcy. Wypiekane z pasją – chleby i ciastka z rzemieślniczej piekarni na Podkarpaciu
Po pierwsze tradycja. Staropolskie przepisy z Warmii i Mazur w wydaniu MasterChefa Aleksandry Juszkiewicz
Smakowite pętka. Własnoręcznie zrobione kiełbasy będą dumą każdej gospodyni
Chrzan – siła w korzeniu. Wyrazisty smak ukryty w przekąskach
Pasty kanapkowe. Podane na chrupiącym pieczywie przeniosą w czasy dzieciństwa
Mięsna uczta. Klopsy z ciekawym wnętrzem
Aksamitne zupy. Pożywne kremy z warzyw zaspokoją głód i dostarczą witamin
Słodkości jak u mamy. 12 przepisów na wyjątkowe serniki na każdą okazję
Kolekcja sielskich rycin. Stylowe obrazki z warzywnym motywem pięknie ozdobią kuchenne wnętrze
Zajęcia praktyczno-techniczne. Robimy kwitnące dekoracje: wieniec z mchu i bratków, kiełkującą paterę, filcowe zajączki wśród rzeżuchy
Melisa – cytrynowe ziele Agnieszka Cegielska, miłośniczka otaczania się przyrodą, opowiada o zaletach aromatycznych listków
Magazyn Sielska Kuchnia dostępny w salonach prasowych, kioskach i na www.kultowy.pl z dostawą prosto do domu!
O numerze 1/2021 we wstępniaku redaktor prowadząca magazyn "Sielska Kuchnia", Katarzyna Błońska, pisze:
Wraz z nadejściem najpiękniejszej pory roku „Sielska Kuchnia” znów trafia do Waszych rąk. Czujemy bowiem, że właśnie teraz wszystkim potrzebna jest szczególna bliskość z naturą, by czerpać z niej dużą dawkę nowej, pozytywnej energii. Polska jest taka piękna i ma naprawdę mnóstwo pyszności do zaoferowania! Zachęcamy, by z tego korzystać, co wiosną jest wyjątkowo łatwe i przyjemne. Na straganach i w ogródkach kuszą młode, kolorowe, pełne witamin rodzime dobra – rzodkiewki, czosnek niedźwiedzi, za chwilę też szpinak, ziemniaczki, szparagi. Każdy miesiąc przynosi nam coś upragnionego. Warzywa te wspaniale smakują solo, okraszone masełkiem albo z porcją gęstej, kwaśnej śmietany, podkręcone świeżym koperkiem lub szczypiorkiem. Jak za dawnych lat, u babci czy mamy. Wystarczy podać je z sadzonym jajkiem, by wyczarować swojski, pożywny obiad. I właśnie za to kochamy je najbardziej!