Moje Gotowanie marzec 2022

Marcowe Moje Gotowanie to zbiór najpyszniejszych przepisów pachnących nadchodzącą wiosną! W tym numerze znajdziecie przepisy na przepyszne dania z kolorowe zupy, soczyste mięsa, aromatyczne warzywa i kuszące desery. Dowiecie się też jakie cenne wartości skrywa w sobie kurkuma oraz dlaczego warto jeść bataty. Nasi kulinarni eksperci podzielą się swoimi sprawdzonymi przepisami, a reprezentacja męskich szefów kuchni podpowiedzą co ugotować na Dzień Kobiet!

Spis treści: 

Królowe sezonu: WARZYWNE ZUPY
Lekkie dania przywołują wiosnę
Aksamitne kremy czy miski pełne kolorowych jarzyn sycą, a jednocześnie przybliżają nas do najpiękniejszej pory roku

Na dwa kęsy
Chrupiące gorące hity
Zrumienione kąski zanurzane w orientalnym sosie zadowolą nawet najbardziej wymagające kubki smakowe

TRZY RAZY WOŁOWINA
Szlachetne mięso
Uwodzi jako soczysty stek, a także w aromatycznym gulaszu i na placku po arabsku. MasterChef Maciej Regulski podpowiada, jak wydobyć z tego wspaniałego produktu to, co najlepsze

Dania główne
Plan na obiad doskonały
Przygotowanie atrakcyjnych posiłków każdego dnia bywa trudne, ale dzięki idealnie skomponowanym przepisom będzie czystą przyjemnością

Po prostu zrób to!
Cukiniowa frittata
Włoska wersja pulchnego omleta z wieloma dodatkami każdemu skradnie serce

JESTEM WEGE
Bataty – słodziaki wśród ziemniaków
Pieczone i apetycznie nadziewane, jako główny składnik sałatki czy też w formie kuszącej kanapki – smakują w każdej postaci

Do smaku
Kurkuma – bezcenny korzeń
Poznajemy wszystkie zalety przyprawy o niezwykle intensywnym kolorze

Sama słodycz
Ekspresowe ciasta i ciasteczka
Gdy nagle nabierzemy ochoty na coś słodkiego, nie biegnijmy do cukierni, tylko do kuchni! Z tego, co akurat mamy pod ręką, też uda się szybko wyczarować pyszne łakocie

Codziennie w dobrej formie
Czy węglowodany to samo zło?
Są podstawowym źródło energii, dlatego warto wiedzieć, jak planować posiłki, by po zjedzeniu makaronu czy pieczywa czuć się dobrze

W kuchni z mistrzami

Robert Sowa
Żeberka palce lizać!
Restaurator zdradza sekrety przygotowania jednego z bardziej popularnych dań polskiej kuchni

Daria Ładocha
Zdrowy obiad w 20 minut
Pomysły na szybkie, proste, smaczne i wartościowe posiłki dla zabieganych

Cristina Catese
Warzywa – źródło inspiracji
Marchewka, kapusta, groszek i burak w pysznych potrawach z włoskim akcentem

Rozmowa z DAVIDEM GABORIAUD I MATTEO BRUNETTI
O tym, które smaki trafiają wprost do serca kobiety i jak zorganizować idealną randkę

Świat na talerzu: ARGENTYNA
Kolorowa dzika kraina
Majestatyczne Andy, kolonialne miasta, Indianie, znakomite wina i kuchnia z kukurydzą na sto sposobów – to wizytówki tego pięknego kraju

Powiązane treści