Moje Gotowanie Ekstra Jestem wege

Jestem Wege to ekstra wydanie magazynu Moje Gotowanie, w którym czeka na Was garść przepysznych roślinnych inspiracji. Znajdziecie tu pomysły na słodko i słono, na obiad i przekąskę, dla początkujących i zaawansowanych! Jestem wege to także miejsce, w którym zebraliśmy grono najlepszych kulinarnych ekspertów! Swoimi przepisami podzielą się z Wami Misa Mocy, Rozkoszny, Wegan Nerd, Dominika Wójciak oraz Magdalena i Piotr Kucharscy. Zobaczcie, co jeszcze kryje się między stronami!

Spis treści:

na Dobry Początek
Wegański domowy majonez na bazie napoju sojowego

Wege na start
Kulinarne nowinki i produkty dla wegetarian, wegan oraz polecane książki z roślinnymi przepisami

Gotują dla was
Misa Mocy – Ewa Ługowska
Słodkie pokusy na wielkanocny stół – wegańskie, bez cukru i glutenu

Rozkoszny – Michał Korkosz
Nie taki postny żurek oraz gołąbki z kaszą i ziemniakami

Wegan Nerd – Alicja Rokicka
Radosna wiosna we włoskim stylu: sałatka z fasoli, smażone minipizze i makaron z fasolką

Jarzynova – Dominika Wójciak
Jednogarnkowa sałacianka

Magdalena i Piotr Kucharscy
Roślinne miski pełne mocy

Jak to jeść
Tofu - Znajdź swoje ulubione i sprawdź, jak wykorzystać je w przepisach

Gotowanie bez tajemnic
Wege słownik i zamienniki jajek

Śniadania
Propozycje porannych posiłków na co dzień i od święta

Okiem dietetyka
Jak bezpiecznie zmienić dietę i nie narazić się na niedobory

Dania na lunch i obiad
Dlaczego warto nie jeść mięsa. Pożywne sałatki i klasyczne dania główne w roślinnej wersji

Wegańskie Ciasta i desery
Babki, serniki i tarteletki bez jajek, masła i mleka

Wege miasto
Wrocław. Najbardziej popularne wegetariańskie i wegańskie restauracje w stolicy Dolnego Śląska

CO WARTO KUPIĆ
Porcja nowości ze sklepowych półek