Jestem Wege to ekstra wydanie magazynu Moje Gotowanie, w którym czeka na Was garść przepysznych roślinnych inspiracji. Znajdziecie tu pomysły na słodko i słono, na obiad i przekąskę, dla początkujących i zaawansowanych! Jestem wege to także miejsce, w którym zebraliśmy grono najlepszych kulinarnych ekspertów! Swoimi przepisami podzielą się z Wami Misa Mocy, Rozkoszny, Wegan Nerd, Dominika Wójciak oraz Magdalena i Piotr Kucharscy. Zobaczcie, co jeszcze kryje się między stronami!
mat. redakcyjne
Spis treści:
na Dobry Początek
Wegański domowy majonez na bazie napoju sojowego
Wege na start
Kulinarne nowinki i produkty dla wegetarian, wegan oraz polecane książki z roślinnymi przepisami
Gotują dla was
Misa Mocy – Ewa Ługowska
Słodkie pokusy na wielkanocny stół – wegańskie, bez cukru i glutenu
Rozkoszny – Michał Korkosz
Nie taki postny żurek oraz gołąbki z kaszą i ziemniakami
Wegan Nerd – Alicja Rokicka
Radosna wiosna we włoskim stylu: sałatka z fasoli, smażone minipizze i makaron z fasolką
Jarzynova – Dominika Wójciak
Jednogarnkowa sałacianka
Magdalena i Piotr Kucharscy
Roślinne miski pełne mocy
Jak to jeść
Tofu - Znajdź swoje ulubione i sprawdź, jak wykorzystać je w przepisach
Gotowanie bez tajemnic
Wege słownik i zamienniki jajek
Śniadania
Propozycje porannych posiłków na co dzień i od święta
Okiem dietetyka
Jak bezpiecznie zmienić dietę i nie narazić się na niedobory
Dania na lunch i obiad
Dlaczego warto nie jeść mięsa. Pożywne sałatki i klasyczne dania główne w roślinnej wersji
Wegańskie Ciasta i desery
Babki, serniki i tarteletki bez jajek, masła i mleka
Wege miasto
Wrocław. Najbardziej popularne wegetariańskie i wegańskie restauracje w stolicy Dolnego Śląska
CO WARTO KUPIĆ
Porcja nowości ze sklepowych półek