mojegotowanie.pl
2/10
Karp zapiekany z pieczarkami

Karp pieczony z jabłkami
Karp zapiekany z pieczarkami
Faworki z karpia
Karp w winnej galarecie
Karp z pieczarkami
Karp w winnym sosie cebulowym
Najpyszniejszy smażony karp
Karp z prawdziwkami
Karp pieczony pod serową skorupką
Karp pieczony w migdałach

Świąteczny karp na 10 sposobów - nie tylko smażony!

2/10. Karp zapiekany z pieczarkami

Smażonego karpia można dodatkowo zapiec - będzie złocisty i pyszny. To także sposób, aby lepiej zaplanować sobie pracę w kuchni - rybę usmaż wcześniej, a kwadrans przed podaniem wstaw tylko do piekarnika.

1 i 1/2 kg sprawionego karpia (bez głów i ości)
10 dag masła
4 łyżki oleju
2 jajka
1/2 szklanki mąki
20 dag pieczarek
sok z 1 cytryny
łyżeczka słodkiej papryki w proszku l
sól, pieprz

Karp zapiekany z pieczarkami - sposób przygotowania

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.