mojegotowanie.pl
5/10
Karp z pieczarkami

Karp pieczony z jabłkami
Karp zapiekany z pieczarkami
Faworki z karpia
Karp w winnej galarecie
Karp z pieczarkami
Karp w winnym sosie cebulowym
Najpyszniejszy smażony karp
Karp z prawdziwkami
Karp pieczony pod serową skorupką
Karp pieczony w migdałach

Świąteczny karp na 10 sposobów - nie tylko smażony!

5/10. Karp z pieczarkami

Jeśli masz czas, zacznij przygotowanie dań z karpia dzień wcześniej. Sprawioną rybę obłóż kawałkami cebuli - to jeden ze sposobów na pozbycie się słynnego mulistego zapachu.

1 i 1/2 kg sprawionego karpia (bez głów i ogonów)
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
25 dag pieczarek
10 dag masła
2 jajka
1/2 szklanki mąki
łyżeczka słodkiej papryki w proszku
4 łyżki oleju

Karp z pieczarkami - sposób przygotowania

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.