mojegotowanie.pl
6/10
Karp w winnym sosie cebulowym

Karp pieczony z jabłkami
Karp zapiekany z pieczarkami
Faworki z karpia
Karp w winnej galarecie
Karp z pieczarkami
Karp w winnym sosie cebulowym
Najpyszniejszy smażony karp
Karp z prawdziwkami
Karp pieczony pod serową skorupką
Karp pieczony w migdałach

Świąteczny karp na 10 sposobów - nie tylko smażony!

6/10. Karp w winnym sosie cebulowym

Ten pyszny karp ma słodkawy smak - dzięki dodatkowi rodzynek i sosu cebulowego. Korzenny aromat podkreślą goździki.

5 dag rodzynek
4 filety z karpia, pozbawione ości
sól
pieprz
10 dag masła
25 dag cebuli
2 małe marchewki
łyżka mąki
500 ml czerwonego wina
5 gałązek tymianku
2 liście laurowe
łyżeczka cukru
goździk
szczypta pieprzu cayenne
2 łyżeczki natki pietruszki


Karp w winnym sosie cebulowym - sposób przyrządzania

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.