mojegotowanie.pl
10/10
Karp pieczony w migdałach

Karp pieczony z jabłkami
Karp zapiekany z pieczarkami
Faworki z karpia
Karp w winnej galarecie
Karp z pieczarkami
Karp w winnym sosie cebulowym
Najpyszniejszy smażony karp
Karp z prawdziwkami
Karp pieczony pod serową skorupką
Karp pieczony w migdałach

Świąteczny karp na 10 sposobów - nie tylko smażony!

10/10. Karp pieczony w migdałach

Tym razem karpia pieczemy! Płatki migdałów utworzą chrupiącą skorupkę i podkreślą aromat ryby.

sprawiony karp (ok. 1,2 kg)
sok wyciśnięty z cytryny
łyżka oleju
ok. 200 g płatków migdałowych
3 łyżki masła
3 łyżki miodu
mały kawałek korzenia imbiru
szczypta cynamonu
sól

 

Przepis na pieczonego karpia w migdałach

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.