mojegotowanie.pl
4/10
Karp w winnej galarecie

Karp pieczony z jabłkami
Karp zapiekany z pieczarkami
Faworki z karpia
Karp w winnej galarecie
Karp z pieczarkami
Karp w winnym sosie cebulowym
Najpyszniejszy smażony karp
Karp z prawdziwkami
Karp pieczony pod serową skorupką
Karp pieczony w migdałach

Świąteczny karp na 10 sposobów - nie tylko smażony!

4/10. Karp w winnej galarecie

Oto jedno z najbardziej lubianych dań z karpia - zaraz po smażonym plasuje się w tym rankingu karp w galarecie. Ta jest świetna - z białym winem.

2 kg karpia
duża włoszczyzna (bez kapusty)
2 cebule
4 goździki
liść laurowy
5–7 ziaren pieprzu
szklanka białego wina
łyżka miodu
5 dag rodzynek (jasnych)
5 dag płatków migdałowych
4 łyżeczki żelatyny
sól, pieprz

Karp w winnej galarecie - sposób przygotowania

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.