mojegotowanie.pl
2/7
Makaron Lubella Świdry, groszek, młode pory i wędzony boczek

mat.prasowe

Sałatka z makaronem Lubella Uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem
Makaron Lubella Świdry, groszek, młode pory i wędzony boczek
Szybki chłodnik z Mini Kółkami, botwinką i ogórkiem
Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami włoskimi
Zapiekanka bakłażanowa
6.	Sałatka z Mini Rurkami Warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado
Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

7 inspirujących przepisów na lato - z makaronem!

2/7. Makaron Lubella Świdry, groszek, młode pory i wędzony boczek

Czas przygotowania: 20 minut

POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Świdry 1 opakowanie
surowy, wędzony boczek w plastrach 200g
młode pory 3 sztuki
zielony groszek 300g
cytryna 1/2 sztuki
koperek 1/2 pęczka
masło 50g
sól i pieprz do smaku    

DO DZIEŁA!    
1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź go, pozostawiając pół szklanki wody z gotowania.
2. W międzyczasie…Boczek pokrój na 2 cm kawałki i smaż na średnio rozgrzanej patelni z łyżką masła – aż zacznie być chrupiący. Pory przekrój na pół i dokładnie umyj, następnie pokrój na 3 cm kawałki i dodaj do patelni z boczkiem. Smaż kilka minut na mocnym ogniu, by miejscami lekko się przyrumienił. Następnie do składników na patelni dosyp groszek i smaż, aż będzie gorący.
3.To już prawie meta! Wymieszaj  makaron z resztą składników na patelni. Dodaj wyciśniętą cytrynę, resztę zimnego masła, dopraw i wymieszaj – jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj trochę wody z gotowania. Podawaj z lekko posiekanym koperkiem i parmezanem.

 

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.