mojegotowanie.pl
7/7
Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

mat.prasowe

Sałatka z makaronem Lubella Uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem
Makaron Lubella Świdry, groszek, młode pory i wędzony boczek
Szybki chłodnik z Mini Kółkami, botwinką i ogórkiem
Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami włoskimi
Zapiekanka bakłażanowa
6.	Sałatka z Mini Rurkami Warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado
Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

7 inspirujących przepisów na lato - z makaronem!

7/7. Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

Czas przygotowania: 30 minut

POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Świderki z czekoladą 1 opakowanie (400 g)
serek mascarpone 250g
nektarynki 4 sztuki
orzechy laskowe 50g
syrop klonowy 50ml

DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień…Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie…Orzechy upraż w piekarniku przez ok. 15minut (bez tłuszczu), w temperaturze 160 st. C. Serek mascarpone rozbij, ugniatając go łyżką, aż stanie się miękki.
3. To już prawie meta!Ugotowany makaron wymieszaj z pokrojonymi w ósemki nektarynkami. Podaj go na serku mascarpone. Całość posyp pokruszonymi orzechami laskowymi i polej syropem klonowym.

 

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.