7/7. Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym
Czas przygotowania: 30 minut
POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Świderki z czekoladą 1 opakowanie (400 g)
serek mascarpone 250g
nektarynki 4 sztuki
orzechy laskowe 50g
syrop klonowy 50ml
DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień…Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie…Orzechy upraż w piekarniku przez ok. 15minut (bez tłuszczu), w temperaturze 160 st. C. Serek mascarpone rozbij, ugniatając go łyżką, aż stanie się miękki.
3. To już prawie meta!Ugotowany makaron wymieszaj z pokrojonymi w ósemki nektarynkami. Podaj go na serku mascarpone. Całość posyp pokruszonymi orzechami laskowymi i polej syropem klonowym.