mojegotowanie.pl
2/4
Domowe Pieguski

mat. promocyjne

Muffiny, pieguski, ciasto cytrynowe
Domowe Pieguski
Muffinki z truskawkami
Ciasto cytrynowe

Nie tylko na wytrawnie: słodkie przepisy z olejem rzepakowym

2/4. Domowe Pieguski

Składniki na ok. 20 ciastek średniej wielkości:

- 1,5 szklanki mąki pszennej

- Łyżeczka proszku do pieczenia

- 0,5 szklanki cukru

- 1,5 szklanki drobnych płatków owsianych

- 2/3 szklanki oleju rzepakowego

- 2 jaja wielkości M

- ½ szklanki posiekanych ulubionych orzechów

- ¼ szklanki posiekanej czekolady mlecznej

 

Wykonanie:

W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, jajka, cukier i olej. Na koniec dodajemy orzechy i czekoladę. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję, tak, aby dało się z niego formować ciasteczka. Jeśli po wymieszaniu składników będzie rzadkie, dosypujemy mąki i płatków. Z powstałej masy formujemy okrągłe ciastka, układamy je na wyłożonej pergaminem blasze i pieczemy 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

 

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.