press ENTER to search
Z botwiny nie robię zupy ani chłodnika. Dodaję orzechy i jabłka, a moja tarta z botwinką znika w 30 minut
Gdy myjesz truskawki zawsze pamiętaj o 1 rzeczy. Inaczej stracą wszystkie wartości
Placki z ogórków małosolnych robię nie tylko wiosną. Są jeszcze lepsze niż zwykłe ziemniaczane
Kruche ciasto bez grama cukru pasuje pod każdy krem. Proporcja 1:2:3 jest tu kluczowa
Kurczak w ketchupie błyskawicznie znika ze stołu. Szybki obiad bez grama soli to eksplozja smaku
Nie kupuję już liści laurowych, mam własne drzewko. Pięknie rośnie, bo pilnuję 1 rzeczy
Beza "siądzie" przez 1 częsty błąd. Nawet najlepiej ubite białka nie pomogą
Ogórki małosolne na ciepło robiła moja babcia. To absolutny rekord chrupkości
Podlałam skrzydłokwiat ziołową herbatką. Wypuścił nowe liście i kwiaty błyskawicznie
Najlepsze kotlety bez grama mięsa. Mieszam twaróg i kasze, reszta prawie robi się sama
To ciasto wjechało na stół komunijny zamiast tortu. Najlepsze, jakie jadłam w życiu
Spróbowałam tego mięsa na komunii i żałowałam, że nie ma dokładki. Obłędnie soczyste i miękkie
Dokarmiam pelargonie kuchenną mieszanką. Wystarczy raz w miesiącu, by miały mnóstwo kwiatów
Mam niezawodny sposób na idealne kruche ciasto. Dorzucam 1 łyżkę składnika z lodówki
Proste ciasteczka na mleku skondensowanym. Dodaję 2 składniki, piekę i gotowe
Ciasto z rabarbarem i bezą
Co roku robię sok z kwiatów czarnego bzu. Dorzucam 1 składnik i każdy zachwyca się smakiem
Sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i ogórków kiszonych