facebook 200x200

Moje Gotowanie

Delivery Week
12.01.2021

Zamów przysmaki na ferie i wesprzyj ulubione lokale gastronomiczne

Ferie zimowe w pełni. Uziemiona w domu, zastanawiasz się, jak pogodzić czas pomiędzy pracą zdalną, opieką nad dziećmi i przygotowaniem obiadu? Nic prostszego - odpocznij od gotowania, skorzystaj z Delivery Week i zamów najbliższym posiłek z najlepszych restauracji. W cenie 39 złotych czeka na Ciebie 2-daniowe menu i mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu.

Jedz Pij Warszawo” - tradycja i nowoczesność czyli kulinarna kultura stolicy.
15.01.2020

Jedz Pij Warszawo - tradycja i nowoczesność czyli kulinarna kultura stolicy

W dniach 25 i 26 stycznia 2020 odbędzie się festiwal „Jedz Pij Warszawo”. To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę jak również najnowsze trendy gastronomiczne stolicy. W programie wydarzenia między innymi: live cooking i degustacje, karnawał przekąsek i zakąsek, warsztaty kulinarne i koktajlowe, spotkania z najlepszymi szefami kuchni, sommelierami i barmanami, strefa WEGE WAWA i targ festiwalowy oraz pokazy, wykłady i debaty wokół tematu jedzenia i picia. W ostatni weekend stycznia zapraszamy do Pałacu Kultury i Nauki, aby celebrować to co najlepsze wokół polskiego stołu!

moje-gotowanie-pazdziernik-wideo
17.10.2020

Grzyby w kuchni, jabłka do ciast i... membrillo. Rozmawiamy o październikowym numerze "Moje Gotowanie"

Grzyby w kuchni - zarówno świeże, suszone, jak i mrożone - to moc pomysłów na dania obiadowe, przekąski i przetwory. Z kolei jabłka jesienią naturalnie kojarzą się z ciastami. Zresztą jabłecznik, tort jabłkowy czy muffiny jabłkowe to słodkości na każdy czas. Październikowy numer oprócz sezonowych klasyków odkrywa też mniej znane przysmaki jak membrillo. Zapraszamy na rozmowę redaktor prowadzącej mojegotowanie.pl Magdy Pomorskiej z redaktor prowadzącą magazyn "Moje Gotowanie" Katarzyną Błońską.

Neo(n) Bistro
02.09.2020

NEO(N) BISTRO - pop’upowa restauracja pod gwiazdami na nocnym markecie

Nocny Market w stolicy przyciąga tłumy w weekend, a teraz w każdy czwartek kusi kolejnym wydarzeniem! We wrześniu będziecie mieć niepowtarzalną okazję uczestniczenia w czymś szczególnie wyjątkowym. Na Towarowej 3, powstaje NEO(N) BISTRO! Będzie czynne w każdy czwartek września od godziny 18:00. Co tydzień inny kucharz pokaże swoje umiejętności w blasku neonów! Kto dokładnie będzie gotować i co zaserwuje? Szczegóły poniżej!

Delivery Week
01.12.2020

Delivery Week 2 - dostawy z najlepszych restauracji prosto do twojego stołu

W tak trudnych dla branży gastronomicznej dobrymi wiadomościami musimy się dzielić! #PodanoDoDomu - powraca Delivery Week 2! Potrwa od 17 listopada do odwołania i odbędzie się w ponad 150 restauracjach w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Łodzi, Poznaniu, Lublinie, Rzeszowie, Szczecinie i na Śląsku. Na https://deliveryweek.pl/ można już zamawiać 2-daniowe autorskie menu w festiwalowej cenie 39 zł. Nowością tegorocznej edycji Festiwalu są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week - za menu zapłacimy jedyne 59 zł.

COSTA COFFEE
22.01.2021

Para idealna: Domowe cynamonowe bułeczki i kawa. Przepis na słodkie śniadanie

W chłodniejsze miesiące budzimy się rano spoglądając na szare niebo. Jak najlepiej rozpocząć taki dzień? W ramach cyklu Para idealna x COSTA COFFEE, przygotowałyśmy dla was przepis na idealne leniwe i pełne aromatów śniadanie. W roli głównej jazz, bułeczki cynamonowe i pyszna kawa.

Restaurant week
15.06.2020

#WiwatGoście! Festiwal Restaurant Week wiosna 2020

Wraca Festiwal Restaurant Week na wiosnę 2020 z hasłem przewodnim #WiwatGoście! . Wiosenna edycja potrwa od 17 czerwca do 5 lipca. Weźmie w niej udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów. Na gości spragnionych najlepszych doświadczeń restauracyjnych czekają popisowe 3-daniowe menu w festiwalowej formule #SzanujJedzenie. To wszystko dostępne w niezmiennej, promocyjnej cenie 49 zł.

cykoria
11.03.2020

Cykoria z sałatką tabbouleh

Prosta i efektowna przekąska - cykoria radicchio z tabbouleh, podana z pomidorkami i świeżymi ziołami. Ten przepis na pewno przekona Was, że cykoria może smakować przepysznie i wyjątkowo prezentować się na stole. Zobaczcie, jak krok po kroku tę przystawkę przygotowuje Renata Chodorowska, redaktor naczelna "Moje Gotowanie".

Fine Dining Restauracja Biały Królik
14.08.2020

Polski Fine Dining kwitnie i podbija największe polskie miasta

Polska scena najwybitniejszych restauracji i Szefów Kuchni dojrzewa. To właśnie tym innowatorom, tworzącym dziś tożsamość polskiego haute cuisine, dedykowany jest tegoroczny Fine Dining Week. Wydarzenie odbędzie się w ośmiu największych miastach, a w trakcie wyjątkowych kolacji smakosze będą mieli okazję rozkoszować się kolacją dla kubków smakowych i oczu. Wszystko to przy zachowaniu szczególnych zasad bezpieczeństwa związanych z pandemią Covid-19. Szczegóły poniżej.