Ty lubisz makaron, on lub ona - ryż. Syn woli kanapki, a z córka zupę – wiesz, jak to jest, kiedy każdy członek rodziny chciałby zjeść na obiad coś zupełnie innego... Są jednak takie dania, które sprawiają przyjemność całej grupie i sprawiają, że przy stole zapada błoga cisza… Nawet rodzina królewska boryka się z takimi wyzwaniami – nie każde danie idealnie trafia w gust lub zachciankę każdego członka rodziny.

W 1987 roku Enrico Derflingher, wówczas 27-latek został kucharzem rodziny królewskiej - pierwszym Włochem na tym stanowisku. Piastował to stanowisko do 1990 roku, kiedy został szefem kuchni prezydenta USA George’a Busha.

W wywiadzie dla Country Living UK zdradza, jakie danie okazało się być spełnieniem kulinarnych snów koronowanych głów. To risotto królowej Wiktorii – przyrządzane z dodatkiem sycylijskich czerwonych krewetek, włoskim winem musującym, parmezanem i ziołami. Klasyczna włoska kuchnia w tym wydaniu zagościła na stałe w pałacu Buckingham, także podczas przyjęć.