Smak i styl

2018-10-22 13:09

Pomelo – wyjątkowy owoc w kuchni

Pomelo to owoc, który często omijamy w sklepie szerokim łukiem, bo nie wiemy, jak się za niego zabrać. A szkoda! Pomarańcza olbrzymia, bo tak pomelo jest też nazywane, jest nie tylko największym z cytrusów,...

2018-10-19 10:04

Chlebek bananowy według Meghan Markle. Znamy przepis!

Wokół żony księcia Harrego panuje ostatnio spory szum. Media śledzą niemal każdy jej krok, a od kiedy para ogłosiła, że na wiosnę spodziewa się dziecka, ta tendencja tylko się nasiliła. Podczas podróży...

2018-10-18 10:34

Destynacja Restauracja! Ruszył Restaurant Week

17 października wystartowała 12. edycja festiwalu najlepszych restauracji. Kolejna odsłona Restaurant Week odbywa się pod hasłem „Destynacja Restauracja!”, które w prostej linii nawiązuje do odkrywania...

2018-10-17 14:18

Kocham kuchnię włoską, bo... [KONKURS]

Któż nie kocha makaronu, pizzy, lodów?! Włoskie przysmaki uszczęśliwiają, a ich przygotowanie jest zwykle tak szybkie i proste, że doskonałym posiłkiem można się cieszyć już w kilka chwil. Przenieś się...

2018-10-17 10:02

Poznańskie szagówki, czyli kopytka z Wielkopolski

Czy znacie przepis na szagówki? Na szagę, czyli na skróty, na ukos. Takie mniej więcej ma znaczenie to określenie, które jest bardzo popularne wśród poznaniaków. I właśnie od tego określenia zrodziła się...

2018-10-16 10:02

Toster czy opiekacz - co wybrać?

Idealnie wypieczone, chrupiące tosty na śniadanie z rozpływającym się masłem i szczyptą miodu to niemal idealne śniadanie. Do szczęścia brakuje nam wtedy już tylko kawy. W cyklu Dobre rzeczy wybieramy...