Korzenna zupa z mango

Ocena:

4.53 (181)

  • 35 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 35 minut Porcja: 270 kcal

Składniki:

  • 25 dag gotowanej piersi kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 1/3 szklanki ryżu
  • łyżka curry
  • 2 łyżeczki świeżego startego imbiru
  • 3 szklanki bulionu z kurczaka
  • po szczypcie zmielonych goździków, pieprzu cayenne, gałki muszkatołowej
  • dojrzałe mango (ok. 60 dag)
  • sól

Korzenna zupa z mango - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło stopić w rondlu, wsypać ryż, dodać curry i imbir, smażyć mieszając kilka minut. Wlać bulion z kurczaka, gotować na małym ogniu około 5 minut. Przyprawić do smaku goździkami, gałką muszkatołową, pieprzem cayenne i solą.
  • Mango umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę. 2/3 miąższu pokroić w małą kostkę, dodać do zupy, gotować jeszcze 10/15 minut.
  • Pierś kurczaka i odłożony miąższ mango pokroić na paseczki. Dodać do zupy, krótko podgrzać i podawać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne