zuppa camembert

Ocena:

4.56 (147)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
zupa smaczna ale inna

Składniki:

  • 25 g masła
  • 1/2 kg cebuli
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1,1 litra wywaru - drobiowego lub warzywnego
  • 225 g sera camembert
  • 4 łyżki śmietany
  • 20 g zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka do dekoracji

Zuppa camembert - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W dużym rondlu roztop masło, zmieszaj z olejem słonecznikowym, dodaj cebulę i podsmaż ją przez ok. 20 min na złoty kolor, co jakiś czas mieszając, aby cebula się nie przypaliła. Dodaj wywar i gotuj wszystko na wolnym ogniu przez 15 minut. Następnie włóż do rondla ser camembert, rozdrobnioną natkę pietruszki, wlej śmietanę i wszystko wymieszaj, aż ser się roztopi.
  • Tak powstałą zupę podziel na dwie równe części. Jedną część przelej do miksera i zmiksuj, a następnie z powrotem wlej ją do rondla z pozostałą częścią zupy. Ponownie dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Podawaj z małymi grzankami i udekoruj zupę zieloną pietruszką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne