Zupa budyniowa z herbatnikami

Ocena:

4.45 (184)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Moi bracia zajadali z ochotą

Składniki:

  • 5 szklanek pełno-procentowego mleka
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 surowe żółtka
  • 1/2 torebki budyniu o smaku waniliowym
  • łyżka rozdrobnionych herbatników

Zupa budyniowa z herbatnikami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1l.mleka gotujemy z cukrem waniliowym i masłem. Gotujące się mleko łączymy z rozprowadzonym budyniem w szklance zimnego mleka i zagotowujemy ,trzymając na ogniu przez 2 min, zestawiamy.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę, łączymy, lejąc strumykiem i cały czas mieszając z bardzo ciepłą zupą.Gdy składniki się połączą , rozlewamy na talerze. Zupę posypujemy rozdrobionymi herbatnikami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne