Pyszna pasta na poranny posiłek, dodający energii i poprawiający samopoczucie.
Składniki:
* 3 jajka
* 20 dag pieczarek
* 1/2 łyżeczki Vegety
* 1/2 pęczka koperku
* 3 łyżki majonezu gęstego (np. Dekoracyjnego Winiary)
* pieprz czarny grubo mielony
* 1 cebula
* 2 łyżki masła do smażenia
Pasta jajeczno-pieczarkowa. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, rozgnieść dobrze widelcem.Pieczarki umyte i osuszone pokroić w drobniutką kosteczkę, podobnie cebulę i dusić na maśle.Oprószyć grubo mielonym pieprzem, nie solić.
Ostudzić, dodać do jajek.Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.Połowę dodać do pasty, oprószyć Vegetą, dodać majonez i wymieszać.Jeśli ktoś lubi bardziej słone-dosolić.Nałożyć na kromki chleba, krakersów czy pieczywa chrupkiego, udekorować dowolnie np. sałatą i pomidorem.Posypać pozostałym koperkiem.