Polędwiczki z kurczaka w panierce

Ocena:

4.49 (171)

  • 20 min.
  • dla 9 osób

Polędwiczki z kurczaka w przyprawionej panierce z bułki tartej.

Składniki:

  • 8 polędwiczek z kurczaka
  • 3 czubate łyżki bułki tartej
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/2 łyżki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżki słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżki ziół prowansalskich
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżka mleka
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia

Polędwiczki z kurczaka w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do miski wsypać bułkę tartą. Dodać do niej sól
  • mieloną paprykę
  • zioła i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszać. Jajko wbić do miseczki
  • roztrzepać widelcem i dokładnie wymieszać z mlekiem. Każdą polędwiczkę z kurczaka obtoczyć w mące
  • zamoczyć w jajku
  • a następnie obtoczyć w przygotowanej panierce. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć krótko
  • na rumiano z obu stron.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne