muffinki_marmurkowe

Muffinki marmurkowe

Ocena:

4.51 (169)

  • 45 min.
pyszniutkie muffinki marmurkowe :)

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 6 łyżek oleju (ew. 85g rozpuszczonego i ostudzonego masła)
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki kakao

Muffinki marmurkowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier. W drugim naczyniu zmieszać/zmiksować jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii. Następnie połączyć zawartość naczyń i wymieszać tylko do połączenia składników.
  • Otrzymane ciasto podzielić na 2 części, i do jednej dodać kakao. Dokładnie rozmieszać.
  • Nakładać do papilotek na przemian, łyżkę ciemnego ciasta, łyżkę jasnego ciasta itd.
  • Piec około 20-25 min w temp. 200ºC. Na koniec można udekorować polewą. U mnie wersja bez żadnych polew.
  • SMACZNEGO!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne