Krewetkowe sakiewki

Ocena:

4.58 (147)

  • 20 min.
  • dla 8 osób

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 385 kcal Składniki na 8 porcji

Składniki:

  • 5 łyżek mleka
  • jajko
  • niepełna szklanka mąki
  • sól
  • Nadzienie:
  • świeża papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka masła
  • 15 dag małych krewetek (oczyszczonych i umytych)
  • łyżka sherry
  • 15 dag twarogu
  • 1–2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • świeżo mielony pieprz
  • 8 łodyg szczypiorku
  • masło do smażenia

Krewetkowe sakiewki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z 3/4 szklanki wody, mleka, jajka, mąki i szczypty soli zrobić ciasto. Pozostawić na 10 minut.
  • Chili i czosnek posiekać (z papryczki usunąć pestki). Na patelni rozgrzać masło, włożyć czosnek, chili i krewetki, krótko podsmażyć. Skropić sherry, dodać przecier pomidorowy, pokruszony biały ser, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Smażyć naleśniki.
  • Na środek każdego placka kłaść farsz, formować sakiewki, zawiązać je szczypiorkiem
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne