Krokiety z jajkiem

Ocena:

4.53 (144)

  • 30 min.
  • dla 8 osób
Smaczne krokiety z dodatkiem sera żółtego wędliny i jajka.

Składniki:

  • naleśniki 8 sztuk
  • pieczarki ok12 sztuk
  • szynka gotowana 2duże plastry
  • jajka ugotowane 2 sztuki
  • posiekany por 2 łyżki
  • starty żółty ser 1/2 szklanki
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • jajka 2szt
  • tarta
  • olej

Krokiety z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wędlinę kroimy w kostkę. Jajka kroimy na ćwiartki. Pieczarki myjemy,kroimy, odparowujemy na patelni i przesmażamy na maśle. Wszystkie składniki łączymy oprócz jajek. Wymieszać i doprawić do smaku. Jajka oprószamy solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki dodajemy ćwiartkę jajka. Zwijamy krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.Naleśniki smażymy wg wypróbowanego przepisu albo miksujemy 2 jajka ,2 szkl mleka,1/2szkl wody i dodajemy tyle mąki by powstało ciasto naleśnikowe.Doprawiamy szczyptą soli.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne