Żydowski kawior

Ocena:

4.42 (165)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Pyszna przekąska z wątróbki.

Składniki:

  • 1 kg kurzych wątróbek
  • 2 łyżki smalcu gęsiego lub kurzego
  • 7-8 jajek
  • 30 dkg cebuli

Żydowski kawior - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wątróbki umyć, oczyścić i upiec (na natłuszczonej blasze w temperaturze 170 stopni C).
  • Jajka ugotować na twardo, posiekać.
  • Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, lekko przyrumienić.
  • Wątróbki ostudzić, posiekać, wymieszać z jajkami i cebulą.
  • Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wątróbki można też też udusić na tłuszczu ze smażenia cebul.

Porady

Zobacz też: Kugel i kuchnia żydowska

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne