Warzywa, Zakwas
Kolekcja Warzywa, Zakwas zawiera 34 przepisów
Przepisy w kolekcji Warzywa, Zakwas

Żur to tradycyjna zupa gotowana na wielkanocne śniadanie. Zakwas przygotowywany jest na mące żytniej razowej. Wielkanocny żur na bogato to jego wystawna wersja.
Wielkanocny żur na bogato

Tradycyjny barszcz wielkanocny z południa Polski - pełen kiełbasy i jajek. Sprawdźcie mój sprawdzony przepis na barszcz wielkanocny.
Barszcz wielkanocny

Barszcz wigilijny to obok zupy grzybowej, najczęstszy gość na wigilijnych stołach. Dobrze przygotowany jest naprawdę pyszny - ma słodko-kwaśny smak. Możemy podać go z kawałkami buraków lub wykorzystać je inaczej i zaserwować czystą zupę. Barszcz wigilijny powinien mieć mocny kolor - z naszym przepisem będzie nie tylko piękny, ale i super smaczny.
Barszcz wigilijny

Żurek na cielęcinie z maślanym purée

Barszcz biały z białym serem

Tradycyjną potrawą na wigilijnym stole jest barszcz na zakwasie. Sami zróbcie zakwas kilka dni przed świętami. Smak zupy będzie niepowtarzalny!
Barszcz na zakwasie

Żurek na wędzonce

Chleb rosyjski z ziemniakami

Żurek na kiełbasie

Żurek z makaronem

Chleb ziemniaczany na zakwasie

TRADYCYJNY ŻUREK W CHLEBIE

CHRZANOWY ŻUREK NA ZAKWASIE

Żur śląski na domowym zakwasie

Wyjątkowa, zaskakująca wersja klasycznej zupy. ;)
Barszcz biały z przepiórczymi jajkami w kiełbasie

Bułeczki pszenne na żytnim zakwasie

ZAKWAS NATURALNY (BARSZCZ CZERWONY )

Zalewajka

Karczek w ogórkach

Biały barszcz
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- Następna ›
- »