Warzywa, Podwieczorek, Na zimno
Kolekcja Warzywa, Podwieczorek, Na zimno zawiera 20 przepisów
Przepisy w kolekcji Warzywa, Podwieczorek, Na zimno

Brownie z batatów to jeden z przepisów z książki "Healthy sweets by Ann" Anny Lewandowskiej. Trenerka podpowiada, jak wykorzystać słodkie ziemniaki do przygotowania jednego z najpopularniejszych ciast czekoladowych w zdrowszej wersji. Brownie z batatów z polewą czekoladową to doskonały przepis na rodzinny podwieczorek i specjalne okazje w trakcie spotkań przy stole.
Brownie z batatów

Piernikowe ciastka z ziemniakami to smakołyk z wyraźną korzenną nutą. Przygotowując je możecie wykorzystać ziemniaki z dnia poprzedniego. Takie smakołyki mogą być również podane jako ciastka na święta. Ładnie zapakowane będą świetnym prezentem.
Piernikowe ciastka z ziemniakami

Naleśniki z kurczakiem to prosty i szybki pomysł na pyszny obiad, lunch lub kolację. Faszerowane naleśniki z kurczakiem są zdrowe, sycące i smakują całej rodzinie. Podsmażone warzywa i kurczak w naleśniku to także świetny pomysł na danie na wynos do pracy lub szkoły.
Naleśniki z kurczakiem

Gruszki w syropie to zamknięte w słoikach smaki późnego lata. Warto wiedzieć, że gruszki w syropie są idealne do ciast i deserów. Przepis na gruszki w syropie można przygotować na chłodne, jesienne dni lub zjeść od razu jako dodatek do ciast lub lodów.
Gruszki w syropie

Galart, czyli mięso w galarecie z warzywami to jedna z najpopularniejszych przystawek imprezowych czy świątecznych. Robi się go na bazie rosołu, dlatego to idealne danie na wykorzystanie resztek z niedzielnej zupy. Galart drobiowy to zdrowa i lekka przekąska, która ma niewiele kalorii, a przy tym mnóstwo smaku. Jak zrobić galart? Zobaczcie nasz prosty przepis na galart, który smakuje każdemu.
Galart

Rolmopsy śledziowe to jedna z najpopularniejszych przekąsek, nie tylko na święta. Często znajdziemy je na wszelkich imprezowych stołach z przystawkami. Rolmopsy w zalewie sobie się łatwo i z zaledwie kilku składników. To fantastyczny sposób na śledzie w nieco innym wydaniu. Zobaczcie nasz przepis na rolmopsy i bierzcie się za zawijanie!
Rolmopsy

Tarta na słono z cukinią to świetny pomysł na sycące danie. Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i jako przystawkę na zimno. Przygotuj ją na obiad lub weź ze sobą do pracy jako lunch. Tarta z warzywami i cukinią to prosty przepis, który wychodzi każdemu.
Tarta z cukinią

Zielone ciasto bez barwników? To możliwe! Tort szpinakowy jest nie tylko bardzo smaczny i zdrowy, ale ostatnio też bardzo modny! To pyszne ciasto ze szpinakiem to hit wszystkich imprez. Zaskocz swoich gości i podaj im taki nietypowy zielony tort! Oto prosty przepis na efektowny tort ze szpinakiem.
Tort szpinakowy z kremem waniliowym

Sorbet arbuzowy nie musi być w wersji bardzo słodkiej. Ciekawy pomysł to przygotowanie go z pomidorami i bazylią. Arbuz orzeźwia w każdej wersji, bo zawiera mnóstwo wody. Tym razem robimy z niego wytrawny sorbet arbuzowy z pomidorami i bazylią, więc jest jeszcze lepszy na gorące dni. Co ważne - czas przygotowania nie uwzględnia dłuższego mrożenia.
Sorbet arbuzowy z pomidorami i bazylią

Sernik z rabarbarem to marzenie dla fanów serników i sezonowego kwaskowatego rabarbaru. Ciasto z rabarbarem w takiej serowej wersji zaskoczy pysznym smakiem! Spód z herbatników idealnie komponuje się z serową masą - bardzo kremową i aksamitną, a także rabarbarowym wierzchem. Sernik z rabarbarem nie jest za słodki, po prostu jest bajeczny! Wypróbujcie ten przepis nie tylko na specjalne okazje - sernik z rabarbarem urozmaici niejedno rodzinne spotkanie.
Sernik z rabarbarem

Ogórki w musztardzie to przepyszny dodatek, pasujący do wielu dań. Ich wyjątkowy smak sprawił, że od lat są obowiązkową pozycją na półce w każdej spiżarni. Jak przygotować ogórki w musztardzie? Przepis na musztardowe pikle jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Powstają bardzo szybko, a znikają jeszcze szybciej! Lepiej przygotujcie większy zapas, aby móc cieszyć się wyjątkowym smakiem ogórków w musztardzie przez cały rok.
Ogórki z musztardą

Truskawki i rabarbar to doskonałe połączenie - nieprzypadkowo sezony na nie pokrywają się. Wykorzystajcie to i przygotujcie te pyszne tartaletki.
Rabarbarowe tartaletki z truskawkowym coulis

Smoothie ze szpinakiem to inne określenie na koktajl ze szpinakiem. Najpopularniejsze smoothie ze szpinakiem to połączenie banana, szpinaku i soku jabłkowego. Na wiosnę warto sobie zrobić parodniowy zielony detoks.Nie ma lepszego sposobu na przełamanie wiosennego przesilenia. Smoothie ze szpinakiem doskonale sprawdzi się jako przekąska na drugie śniadanie lub zdrowy podwieczorek.
Smoothie ze szpinakiem

Ośnieżona tarta marchewkowo-orzechowa to pyszne ciasto z lekkim kremowo-serowym wypełnieniem o korzennym smaku i zapachu. Ciasteczka imbirowe z syropem klonowym i orzechami nerkowca nadają odświętnego charakteru. Warto zwrócić uwagę, że marchewka, imbir i cynamon idealnie współgrają z kremowym serkiem. Przepis na ośnieżoną tartę marchewkowo-orzechową sprawdzi się idealnie na spotkanie w gronie znajomych.
Ośnieżona tarta marchewkowo-orzechowa

Ciasto marchewkowe na dużą blachę to pyszna propozycja na podwieczorek. Marchewki doskonale smakują z cukrem trzcinowym i przyprawą do piernika. Cynamon, imbir i gałka muszkatołowa dobrze podkreślają smak tego sycącego wypieku. Zaskoczy was, że ciasto jest wypiekiem drożdżowym. Na wierzchu posmarowano lukrem, który zrobiono z serka śmietankowego i soku z marchwi.
Ciasto marchewkowe

Przekładany piernik dojrzewający to tradycyjny wypiek kuszący korzennym, słodkim smakiem i zapachem. Przygotujcie nie tylko na świąteczny stół.
Przekładany piernik dojrzewający

Słodko-pikantny dodatek do serów, tostów, przekąsek - wypróbujcie konfiturę morelowo-pomidorową z chili. Autorką przepisu jest Kinga Błaszczyk-Wójcicka, greenmorning.pl
Konfitura morelowo-pomidorowa z chili
