Warzywa, Naleśniki
Kolekcja Warzywa, Naleśniki zawiera 708 przepisów
Przepisy w kolekcji Warzywa, Naleśniki

Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem i fetą? Ten wytrawny przepis świetnie sprawdzi się na szybki obiad lub lunch. Naleśniki ze szpinakiem i serem feta są tanie, proste w przygotowaniu i pyszne. Farsz ze szpinaku i fety fantastycznie sprawdza się także jako nadzienie do pierogów, zapiekanek oraz wypieków z ciasta francuskiego. Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem i fetą? Podpowiadamy przepis na jeden ze smaczniejszych obiadów.
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Naleśniki z kurczakiem to prosty i szybki pomysł na pyszny obiad, lunch lub kolację. Faszerowane naleśniki z kurczakiem są zdrowe, sycące i smakują całej rodzinie. Podsmażone warzywa i kurczak w naleśniku to także świetny pomysł na danie na wynos do pracy lub szkoły.
Naleśniki z kurczakiem

Moskole, czyli placki ziemniaczane po góralsku.
Moskole, czyli placki po góralsku

Wytrawne naleśniki z soczewicą i cukinią to prosta i smaczna przekąska, doskonała na śniadanie lub lunch na wynos. Wegetariańskie danie stanowi zdrowy i pełnowartościowy posiłek.
Naleśniki z soczewicą i cukinią

Pyszna przekąska na każdą okazję! Polecam! :)
Naleśnikowe sajgonki z wieprzowiną i surimi

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 385 kcal Składniki na 8 porcji
Krewetkowe sakiewki

Naleśniki ze szpinakiem i serem to pyszne i dietetyczne danie. W szczególności polecane osobom zmagającym się z anemią. Naleśniki ze szpinakiem i serem można przyprawić gałką muszkatołową. Ponadto naleśniki ze szpinakiem to świetny sposób na przemycenie porcji warzyw dla dzieci.
Naleśniki ze szpinakiem i białym serem

Placki ziemniaczane w prostym przepisie to pomysł na obiad bez mięsa. Można je podać na 2 sposoby. Proste placki ziemniaczane na wytrawnie ze śmietaną, albo na słodko.
Proste placki ziemniaczane

Naleśniki z awokado i jajkiem to niezwykle efektowne danie. Chrupiąca zielenina i aksamitne żółtko zadowoli wielu smakoszy. Naleśniki z awokado i jajkiem to propozycja na wyjątkowe spotkania.
Naleśniki z awokado i jajkiem

Pietruszkowe crespelle w bulionie to sycące danie na bazie naleśników. Dodatek gałki muszkatołowej i natki pietruszki nadaje oryginalnego smaku. Można podnieść walory posiłku dodając zarumieniony, rozdrobniony boczek. Bulion wołowy idealnie współgra z delikatną konsystencją naleśników. Pietruszkowe crespelle w bulionie doskonale smakuje posypane świeżo startym parmezanem.
Pietruszkowe crespelle w bulionie

Pikantne placuszki z kurczaka

przepyszne i bardzo syte naleśniki:)
Kokosowe naleśniki z aronią, rodzynkami i twarożkiem

Danie godne królów - delikatne bliny tworzą świetny kontrast z wyrazistym serem pleśniowym i kwaśnymi jabłkami.
Bliny z batata z zapiekanymi jabłkami i serem pleśniowym

Placki ziemniaczane z brukselką
