Warzywa, Lunch, Na zimno
Kolekcja Warzywa, Lunch, Na zimno zawiera 54 przepisów
Przepisy w kolekcji Warzywa, Lunch, Na zimno

Wegańskie burgery z buraka i kaszy jaglanej to propozycja na smaczny obiad nie tylko dla osób na diecie roślinnej. Pożywne, pełne smaku i witamin warzywne burgery są pyszną alternatywą dla mięsnych kotletów. Sprawdź nasz przepis na wege burgery z buraka i kaszy jaglanej.
Burgery z buraków i kaszy jaglanej

Kasza gryczana niepalona z tuńczykiem to szybka i sycąca propozycja na lunch do pracy lub pomysł na lekką kolację. Niepalona kasza gryczana ma łagodniejszy, słodszy smak niż jej palona odmiana. Dzięki temu zasmakuje osobom, które na co dzień nie przepadają za gorzkim smakiem kaszy.
Kasza gryczana niepalona z tuńczykiem

Bezmięsna, efektowna, pachnąca ziołami zapiekanka ziemniaczana. Tymianek sprawi, że zapiekanka ziemniaczana będzie smakować wyjątkowo! Efektowne ciasto na wierzchu doda daniu elegancji. Taka zapiekanka ziemniaczana jest dość nietypowa - zwykle na wierzchu mamy ziemniaki lub ser. Tym razem postawcie na ciasto, nie zawiedziecie się!
Zapiekanka ziemniaczana z tymiankiem

Galart, czyli mięso w galarecie z warzywami to jedna z najpopularniejszych przystawek imprezowych czy świątecznych. Robi się go na bazie rosołu, dlatego to idealne danie na wykorzystanie resztek z niedzielnej zupy. Galart drobiowy to zdrowa i lekka przekąska, która ma niewiele kalorii, a przy tym mnóstwo smaku. Jak zrobić galart? Zobaczcie nasz prosty przepis na galart, który smakuje każdemu.
Galart

Rolmopsy śledziowe to jedna z najpopularniejszych przekąsek, nie tylko na święta. Często znajdziemy je na wszelkich imprezowych stołach z przystawkami. Rolmopsy w zalewie sobie się łatwo i z zaledwie kilku składników. To fantastyczny sposób na śledzie w nieco innym wydaniu. Zobaczcie nasz przepis na rolmopsy i bierzcie się za zawijanie!
Rolmopsy

Śledź w oleju z cebulką to jedna z najpopularniejszych przekąsek, jaka gości na Polskich stołach. Smakują każdemu, sprawdzą się na wszystkie okazje i robi się je w mgnieniu oka. Przepis na śledzie w oleju jest banalnie prosty i każdemu się uda. Zobaczcie jak zrobić śledzie w oleju aby były przepyszne.
Śledzie w oleju z cebulą

Tarta na słono z cukinią to świetny pomysł na sycące danie. Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i jako przystawkę na zimno. Przygotuj ją na obiad lub weź ze sobą do pracy jako lunch. Tarta z warzywami i cukinią to prosty przepis, który wychodzi każdemu.
Tarta z cukinią

Omlet z szynką to nie tylko doskonała propozycja na śniadanie, ale i na kolację lub szybki lunch. To proste i bardzo sycące danie na każdą porę dnia, które zawsze wychodzi. Przepis na omlet z szynką wymaga tylko kilku składników i kilkunastu minut spędzonych w kuchni.
Omlet z serem i szynką

Kotlety z fasoli to świetny pomysł na wegetariański obiad. To danie stanowi pełnowartościowy posiłek, pełen białka i witamin. Fasolowe kotlety mogą być daniem głównym lub dodatkiem do domowych wege burgerów.
Wegetariańskie kotlety z fasoli i kaszy jaglanej

Doskonała kaczka po pekińsku z warzywami to przepis na przepyszny i nietypowy posiłek. Soczyste, doprawione i aromatyczne mięso w towarzystwie świeżych warzyw i słodkiego sosu to prawdziwa symfonia orientalnych smaków. To danie świetnie nadaje się zarówno na obiad, jak i na imprezową przekąskę. Kaczka pekińska, zawinięta z placuszki pszenne, sprawdzi się także jako lunch do pudełka. Jak zrobić kaczkę po pekińsku? Zobaczcie nasz prosty przepis na kaczkę pekińską.
Kaczka po pekińsku

Sałatka pomidorowa obfitość to łatwa i szybka przekąska. Kwiat soli z Camargue nadaje wykwintnego charakteru. Spróbuj sałatki pomidorowej na rodzinnego grilla.
Sałatka pomidorowa obfitość

Chłodnik pomidorowy będzie idealne na upalne lato. Polecamy krem - chłodnik z samych pomidorów. To włoska wersja zimnego kremu - chłodnik z samych pomidorów zagęszczonego chlebem. Podobny do hiszpańskiego gazpacho, ale jednak z wyczuwalną włoską nutą kuchni Italii. Taki chłodnik pomidorowy bez dodatku sera pleśniowego będzie w pełni wegański, więc zachęcamy do eksperymentowania z przepisem na pappa al pomodoro na zimno!
Chłodnik pomidorowy z samych pomidorów

Mielone nadziewane oliwkami to pulpeciki z niespodzianką! Doskonałe jako element obiadu lub tapas - na dwa kęsy. Szczególnie jeśli wykorzystamy oliwki zielone faszerowane np. migdałami, papryką lub czosnkiem (wtedy do masy już czosnku możemy nie dodawać). Mielone nadziewane oliwkami w wersji mini jak klopsiki to opcja na tapas, czyli hiszpańskie przekąski. Można złapać je palcami lub jeść z talerzyka.
Mielone nadziewane oliwkami. Prosto i szybko

Domowy ketchup z cukinii – ten przetwór zaskoczy was smakiem! To pyszny sposób na nadmiar cukinii i smakowity sos w kuchni. Ketchup z cukinii najlepiej doprawić odrobiną pikantnej papryki - będzie pyszny! Możemy dodawać go do mięs lub pieczonych warzyw. To po prostu bardzo uniwersalny dodatek. Sprawdź przepis na ketchup z cukinii!
Ketchup z cukinii

Sałatka z arbuzem i fetą - szybka i orzeźwiająca, w sam raz na upały. Podstawowe składniki to oczywiście soczysty arbuz - najlepiej bez pestek, i słona feta. W ramach dodatku świetnie sprawdzą się oliwki, dressing na bazie oliwy, a także świeże zioła - mięta lub melisa. Sprawią, że sałatka z arbuzem i fetą będzie lekka i orzeźwiająca! Sprawdźcie krok po kroku, jak zrobić wersję podstawową i nie tylko!
Sałatka z arbuzem i fetą

Oryginalna sałatka, która smakuje pełnią lata - dzięki dodatkowi agrestu i jeżyn.
Wakacyjna sałatka z agrestem i jeżynami
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- Następna ›
- »