Indyk w śmietanie

Ocena:

4.48 (166)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
własny przepis bardzo smaczne danie

Składniki:

  • 1 udziec z indyka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki do oprószenia
  • sól
  • pieprz
  • duży pojemnik śmietanki 12 %

Indyk w śmietanie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć osuszyc natrzeć solą i pieprzem i czosnkiem zostawić tak na około 1 godzinę.Cebulę obrać pokroić w kostę.Następnie rozgrzać olej mięso oprószyć mąką obsmażyc następnie dodać cebulkę nie rumienić, podlać wodą około 1/2 szklanki przykryć i dusić uzupełniając wodę i odwracając mięso w czasie duszenia.Na koniec gdy miękkie podlać śmietanką i dusić chwilę .Podawać wg uznania .Pyszne .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne