Kebab w cieście francuskim

Ocena:

4.54 (156)

  • 45 min.
  • dla 5 osób
Danie dla osób lubiących zarówno dania typu kebab i potrawy w których występuje ciasto francuskie

Składniki:

  • Mięso Wieprzowe - 1,2 kg
  • Ciasto Francuskie (gotowe) - opakowanie (ok. 275 g)
  • Serek Topiony - 4 kostki ( po 100g)
  • Ser Żółty (do posypania)
  • Pieczarki - 0,7 kg (Opcjonalnie)
  • Przyprawa do Gyrosa/Kebaba
  • Papryka Ostra
  • Czosnek Granulowany
  • Ole
  • Sól
  • Pieprz

Kebab w cieście francuskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso:
  • Mięso umyć i pokroić w drobna kostkę. Wrzucić do garnka dodać olej. Dosypać przyprawy (do kebaba, czosnek, papryka ostra) według uznania. Dusić aż będzie miękkie. Na chwile przed zdjęciem odkryć aby się przysmażyło.
  • Pieczarki(opcjonalnie):
  • Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i poddusić na oleju, aż będą miękkie. doprawić solą i pieprzem.
  • Przygotowanie całości:
  • Mięso wyjąć z garnka/patelni , odsączyć z oleju. Pieczarki wyjąć z naczynia i odsączyć. Serek topiony pokroić w kostkę. Cisto francuskie (schłodzone) rozwinąć i przekroić arkusz na pół. Rozkładamy mięso na środku cista. Mięso przykrywamy pieczarkami i serkiem topionym. Każdy arkusz tak samo. Ciasto zawijamy z obu stron i łączymy na środku. Całość posypujemy serem żółtym.
  • Pieczenie:
  • Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy według czasu i temperatury podanego przez producenta ciasta.
  • Danie można podać na ciepło i na zimno. Polecam sos czosnkowy lub koperkowy
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne