Wegetariański tatar z pieczonych buraków

Ocena:

4.5 (147)

Tatar z pieczonych buraków to doskonały pomysł na elegancką, roślinną przystawkę. Prosty w wykonaniu stanowi smaczną alternatywę dla tradycyjnego mięsnego dania.

Składniki:

  • 5 buraków
    1/2 granata
    2-3 łyżki kaparów
    2 łyżki miodu lub syropu z agawy
    2 łyżki sosu sojowego
    sok z 1 cytryny
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki siekanych orzechów laskowych
    szczypta pieprzu cayenne

Wegetariański tatar z pieczonych buraków - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Buraki pieczemy do miękkości w 180 stopniach. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kapary odsączamy z zalewy i obieramy granata. W osobnym naczyniu mieszamy przyprawy, miód lub syrop, oliwę i sos. Mieszamy buraki, kapary, orzechy i granata z sosem. Podajemy w kokilkach lub kieliszkach jako przystawkę.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne