Miniszaszłyki z boczku

Ocena:

4.49 (166)

  • 40 min.
  • dla 2 osób
Można je przyrządzić tak na grillu jak i w piekarniku.

Składniki:

  • 30-40 dag surowego wędzonego boczku
  • 1/2 strąka papryki
  • sos sojowy
  • ok 50 ml słodkiego sosu chili
  • odrobina tabasco lub innego pikantnego sosu
  • olej

Miniszaszłyki z boczku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek kroimy w grubą kostkę. Zalewamy sosem sojowym, sosem chili i tabasco. Odstawiamy na minimum 2 godziny (naklepeiej na całą noc). Paprykę kriomy w dużą kostkę, smarujemy olejem. Boczek i paprykę nakłówamy na małe wykałaczki, smarujemy pozostałą marynatą i układamy na grillu lub na brytfance ze stelarzem (jeśli pieczemy w piekarniku). Pieczemy ok 30-40 min. (w 180-200 st.C). Podajemy z pieczywem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne