Schab z szynką i serem (w sezamie:)

Ocena:

4.56 (181)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Smaczne, eleganckie, polecam!!!!!

Składniki:

  • 4 grube plastry schabowego
  • 20dag sera żółtego
  • 15dag szynki
  • sól, pieprz,
  • sos sojowy
  • czosnek w proszku
  • PANIERKA:
  • mąka
  • 2 jajka
  • szklanka bułki tartej
  • 1/3 szklanki sezamu
  • olej do smażenia

Schab z szynką i serem (w sezamie:) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kotlety przykryć folią rozbić tłuczkiem dość cienko (folia zapobiegnie rozerwaniu się mięsa), przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem.
  • Ser zetrzeć na grubych oczkach, szynkę w małą kosteczkę, wymieszać razem, podzielić na 4 części, ułożyć na plastrach mięsa, zawinąć, boki rozbić tłuczkiem.
  • .
  • tak przygotowanie mięso panierujemy w mące, jajku i wymieszanej z sezamem bułce tartej, smażymy na oleju i gotowe!!!
  • Smacznego!!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne