Rogaliki z szynką i serem

Ocena:

4.55 (176)

  • 30 min.
pyszne rogale z ciasta francuskiego:)

Składniki:

  • - ciasto francuskie
  • - ser żółty (według uznania)
  • - plasterki szynki (według uznania)
  • - żółtko
  • - sól

Rogaliki z szynką i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Rozłóż ciasto na stolnicy i pokrój je na 8 trójkątów
  • 2. Ser pokrój w kostkę, a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.
  • 3. Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera
  • 4. Zwiń ciasto francuskie formując rogaliki
  • 5. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem i odrobiną soli.
  • 6. Piecz przez 15 minut w piekarniku podgrzanym do temperatury 190 stopni
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne