Szybka kuchnia, dla 6 osób
Kolekcja Szybka kuchnia, dla 6 osób zawiera 835 przepisów
Przepisy w kolekcji Szybka kuchnia, dla 6 osób

Naleśniki z bananami są pysznym obiadem, który smakuje nie tylko dzieciom! Nadzieniem tych naleśników są miękkie, karmelizowane na patelni banany. Danie można przygotować bardzo szybko i prosto. Jak zrobić te pyszne naleśniki z bananami?
Naleśniki z bananami

Fish and chips to klasyczne danie kuchni brytyjskiej. Zazwyczaj serwowane jest jak typowa potrawa streetfoodowa – zapakowane w gazetowy rożek kawałki smażonej ryby i frytek je się w biegu, przemierzając ruchliwe ulice. Z naszymi fish and chips możecie jednak zrobić nieco inaczej, rozsiąść się wygodnie razem z domownikami i delektować się tą prostą, ale jakże smaczną przekąską. Przed wami ryba z frytkami po angielsku.
Fish and chips, czyli ryba z frytkami

Puchate racuchy z masłem jeżynowym to pyszny obiad na słodko lub smaczny deser dla maluchów i łasuchów. Autorka przepisu, szefowa kuchni Agata Wojda, poleca ciasto na bardzo pulchne racuchy. Można je podać klasycznie z dodatkiem cukru pudru, ale poniższy przepis na masło jeżynowe latem zrobi furorę.
Puchate racuchy z masłem jeżynowym

Crumble ze śliwkami to idealny deser na koniec lata. Ponadto crumble ze śliwkami z kruszonką nie wymaga wiele pracy i czasu. Wypróbujcie crumble ze śliwkami na szybki podwieczorek.
Crumble ze śliwkami

Krem sułtański to deser, który dobrze znały nasze mamy i babcie. Był prawdziwym hitem w czasach PRL-u, ostatnio nieco zniknął z kawiarnianych menu, a szkoda, bo to prawdziwy przysmak. Jego wykonanie jest banalnie proste, to nieco podkręcony krem o smaku czekolady. Krem sułtański to dobra opcja na dość słodki deser dla fanów czekoladowych smaków. Sprawdźcie, jak zrobić krem sułtański!
Krem sułtański

Zabaglione to deser naszego dzieciństwa. Dodajcie do niego maliny prosto z krzaczka, a będzie to najpyszniejsza rzecz, jaką zjecie tego lata.
Zabaglione z malinami

Risotto z warzywami to świetny przepis na rodzinny obiad. Łatwo go podzielić, a dzieciom zagwarantuje przemycenie dziennej porcji warzyw. Przygotowując risotto z warzywami warto sięgać po sezonowe produkty. Jednak można przygotować risotto z warzywami mrożonymi, albo z warzywami na patelnię. Wiele osób zastanawia się, jak zrobić risotto z warzywami, aby nie było zbyt suche ani sklejone. Oto nasz przepis na risotto z warzywami, które zachwyci domowników.
Risotto z warzywami

Młode strączki to doskonała propozycja na sałatkę we włoskim stylu. Groszek, bób, ciecierzyca - takie trio razem z parmezanem będzie smakować doskonale.
Włoska sałatka z bobu, groszku i ciecierzycy

Lody z arbuza są bardzo proste w przygotowaniu. Zdrowe i naturalnie słodkie, doskonale sprawdzą się jako alternatywa dla tradycyjnych lodów.
Lody z arbuza

Moskole, czyli placki ziemniaczane po góralsku.
Moskole, czyli placki po góralsku

Orzeźwiający lekki krem z tropikalną nutą.
Mus kokosowy z mango

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 1 godzina 10 minut Porcja: 510 kcal Składniki 6 porcji
Zupa z soczewicy

Sałatki - sałatka ikebana
Sałatka ikebana

Przepis na sałatkę z cykorii z bakaliami
Sałatka - cykoria i bakalie

Naleśniki czkeoladowe z jabłkami były pyszne, znikły błyskawicznie
Naleśniki czekoladowe z jabłkami

Sałatka wiosenna z nowalijkami to wspaniały pomysł na wiosenny obiad lub kolację. Gdy tylko w sklepach i na straganach pojawiają się pierwsze rzodkiewki, świeże ogórki i pachnące pomidory, robimy właśnie tę sałatkę. Przepis na sałatkę wiosenną z rzodkiewkami, ogórkiem, pomidorem i jajkami na twardo z pewnością przyda wam się wiosną i latem - gwarantujemy, że nie można przestać jej jeść!
Sałatka wiosenna z rzodkiewkami

Zupa chlebowa z Madery to doskonały sposób na zagospodarowanie czerstwego chleba. Nie wyrzucajmy go, ale przeróbmy na coś pysznego. Jednym z takich dań z pewnością będzie nasza zupa. Jest nie tylko smaczna, ale i pożywna, ponieważ zawiera jajko w koszulce. Ta zupa was zaskoczy - będziecie przyrządzać ją regularnie, gwarantujemy! Przepis poleca Agata Wojda.
Zupa chlebowa z Madery

Krem z zielonego groszku kojarzy nam się z wiosną. Wszystko przez ten piękny, intensywnie zielony kolor. Krem z zielonego groszku wspaniale komponuje się z chrupiącymi grzankami i aksamitnie delikatnym jajkiem w koszulce. To zupa, której nigdy nie mamy dość. Zróbcie ją sobie na wiosenny obiad na balkonie - niech będzie pysznie!