Surówka ze szczypiorku

Ocena:

4.56 (144)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Smaczna surówka bez dodatku majonezu. Sycąca a zarazem lekka

Składniki:

  • Pęczek szczypiorku
  • 2-3 liście sałaty
  • ogórek kiszony
  • kilka rzodkiewek
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego lub 4-5 łyżek śmietany
  • starty ser żółty
  • cukier
  • sól

Surówka ze szczypiorku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Umyty szczypiorek drobno posiekać, rzodkiewkę oraz ogórka drobno posiekać. Wszystkie warzywa polączyć, przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny, polać śmietaną lub olejem. Ułożyć na liściach sałaty, posypać startym serem żółtym
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne