Surimi w cieście francuskim

Ocena:

4.49 (172)

  • 40 min.

Świetnie nadają się na imprezy, łatwe w wykonaniu i niezbyt drogie...

Składniki:

  • 2 opakowania paluszków surimi (paluszki krabowe)
  • opakowanie ciasta francuskie
  • jajko

Surimi w cieście francuskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozkładamy ciasto francuskie na blacie (można je trochę rozwałkować wtedy zmieści się więcej). Układamy surimi na cieście i wycinamy w nim prostokąty tak aby zawinąć każdy paluszek osobno. Zawijamy ciasto i sklejamy dokładnie brzegi (łączenia nie powinny byc zbyt grube bo może się nie dopiec). Gotowe paluszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (najczęściej jest dołączony do ciasta) Wierzch paluszków smarujemy białkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200*C ok. 25-30 do przyrumienienia ciasta. Najlepiej smakują na ciepło.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne