Środki spulchniające, Wegetariańska, Egzotyczna
Kolekcja Środki spulchniające, Wegetariańska, Egzotyczna zawiera 5 przepisów
wyszukiwanie zaawansowane
Przepisy w kolekcji Środki spulchniające, Wegetariańska, Egzotyczna
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
20 min.

Pakora to chrupiąca przekąska pochodząca z kuchni indyjskiej. Są to kawałki warzyw zanurzone w cieście z ciecierzycy (besan) i smażone na głębokim oleju. Tradycyjne pakory podawane są często do herbaty. Danie to sprawdzi się również idealnie jako przystawka, serwowana przed daniem głównym. Poznajcie nasz przepis na aromatyczną pakorę z kalafiora.
Pakora z kalafiora - indyjska przekąska
Poziom trudności:
Średni
Czas przygotowania:
120 min.

Tort pinacolada to połączenie dwóch wspaniałych smaków. Ananas i kokos nawiązują do słodkiego, karaibskiego drinka, który przyrządza się na bazie białego rumu, śmietanki kokosowej i soku ananasowego. Tort pinacolada wymaga nieco pracy, ale efekty są świetne!
Tort pinacolada
Czas przygotowania:
90 min.

Wegetariańskie pulpety wspaniale zastępują mięsne. Podajemy je z esencjonalnym sosem paprykowo-pomidorowym, który dodaje im aromatu lata.
Pulpety w sosie paprykowo-pomidorowym
Czas przygotowania:
20 min.

wspaniałe, szybkie w wykonaniu i zawsze się udają...