Dania przygotowywane w różny sposób

15 kolekcji przepisów

46675 przepisów

Sposób przygotowania konkretnej potrawy zwykle determinuje jej smak. Końcowy efekt naszych działań w kuchni zależy bowiem z jednej strony od tego, jakimi produktami dysponujemy, a z drugiej od tego, co z nimi zrobimy. Gotowanie, smażenie, duszenie czy pieczenie to najpopularniejsze kulinarne techniki, stosowane przez nas na co dzień.

W naszej galerii znajdziecie jednak także dania, które są przygotowywane na zimno, ciasta i desery, które nie wymagają pieczenia czy potrawy wędzone i dania mrożone. Sprawdźcie sami!

Przepisy przygotowywane w różny sposób

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 510 min.
Wołowina z kluskami kładzionymi

Wołowina z kluskami kładzionymi to doskonały sposób na urozmaicenie obiadu. Wołowina to nie tylko steki i burgery. To przede wszystkim szlachetne, ciemne i wartościowe mięso, które z uwagi na dość wysoką cenę warto przygotować z rozmysłem. Kluski kładzione są puszyste i proste w przygotowaniu. Będą wyśmienitą alternatywą do gotowanych ziemniaków. Wypróbujcie ten prosty przepis na wołowinę z kluskami kładzionymi. 

mojegotowanie

Wołowina z kluskami kładzionymi

Artykuły powiązane

Grzegorz Łapanowki i jego niezbędnik w kuchni
18.11.2020

Grzegorz Łapanowski i jego niezbędniki w kuchni

Racjonalne zakupy spożywcze to zawsze wyzwanie - niezależnie od wydarzeń społecznych w Polsce i na świecie. W sytuacjach kryzysowych tym bardziej powinniśmy zwracać uwagę, co i dlaczego kupujemy, a także jak wykorzystamy zakupione produkty w kuchni i wszystkie zapasy jedzenia. O rozsądne zakupy spożywcze zapytaliśmy eksperta kulinarnego - Grzegorz Łapanowski opowiedział, które produkty możemy przechowywać dłużej, a z których składników lepiej nie robić zapasów, bo zmarnujemy sam surowiec, jak i pieniądze. Zdradził też patent na domowy, szybki substytut pieczywa. Sprawdźcie i róbcie #PRZEMYŚLANEZAKUPY.

Magda Gessler
06.11.2020

Izolacja ze smakiem - czyli najlepsze pomysły na gotowanie w domu według Magdy Gessler

Panująca epidemia uziemiła nas w domach i sprawiła, że nasz dotychczasowy plan dnia uległ zmianie. Jednak czas izolacji to też dobry moment na eksperymentowanie w kuchni. W rozmowie z Sandrą Hajduk z gala.pl Magda Gessler zdradziła swoje pomysły na najlepsze danie do przygotowania w domu. Przekonajcie się również, które produkty, według restauratorki, powinny znaleźć się wśród naszych domowych zapasów.

Gotuj jak MasterChef - Książki z programu
18.10.2020

Gotuj jak MasterChef - tylko teraz książki zwycięzców programu w specjalnej cenie

Gotuj jak MasterChef w swojej kuchni! Dania z programu i ulubione propozycje zwycięzców i uczestników programu "MasterChef Polska" są na wyciagnięcie ręki, a dokładniej na jeden klik na www.kultowy.pl. Sprawdźcie, które tytuły książek z programu MasterChef polecamy najbardziej i jak upolować je w specjalnej ofercie cenowej.

Wielofunkcyjna maszynka do mielenia Bosch CompactPower
27.09.2020

Obiad, przetwory i deser – jak działa wielofunkcyjna maszynka do mielenia [REDAKCJA TESTUJE]

Któż z nas nie lubi praktycznych rozwiązań do gotowania? Zabieganie, brak miejsca na przechowywanie czy skomplikowane instrukcje niektórych sprzętów kuchennych nie ułatwiają pracy w kuchni. Wielofunkcyjne, łatwe w obsłudze urządzenia to nie tylko oszczędność miejsca. To przede wszystkim wygoda i inspiracja, że z pomocą jednej maszynki, możemy przygotować dania wymagające różnej obróbki żywności. Od mielenia, przez siekanie, aż po wyciskanie i przecieranie. Sprawdźcie, jak w praktyce wykorzystaliśmy te możliwości z marką Bosch.

Szatkownica do kapusty
20.09.2020

Szatkownica do kapusty. Przegląd urządzeń do rozdrabniania kapusty

Szatkownica do kapusty to obowiązkowe akcesorium na koniec lata. Właśnie wtedy zaczyna się sezon na kiszenie kapusty. Na wsiach kiszenie rozpoczynano od dnia świętego Michała (23 września), podążając za przysłowiem ludowym głoszącym, że ten patron pomaga podczas wpychania warzywa do beczek. Z pewnością porządna mandolina stanie się również doskonałym pomocnikiem dla osób lubiących surówkę na bazie kapusty. W cyklu Dobre rzeczy polecamy szatkownice do rozdrabniania kapusty.

Kuchnia bez mięsa - Jestem Wege / Wydanie Specjalne Moje Gotowanie
19.09.2020

Ponad 30 roślinnych przepisów dla każdego. Pomysły na obiad i... wegańskie desery!

Wegetariańskie burgery, szaszłyki, zupy i przekąski to tylko część z pyszności, które znajdziecie w wydaniu specjalnym "Moje Gotowanie" Kuchnia bez mięsa jestem wege. Na deser - oryginalne wegański słodkości idealne nie tylko na dietę roślinną. Oto 7 powodów, dlaczego musicie mieć w swojej kuchni ten numer!

Dania z grilla - szef Piotr Wójcik
13.09.2020

Grillowanie przez cały rok – szef Piotr Wójcik i jego przepisy

Grillowanie to sport narodowy Polaków. W lecie grillujemy dużo i często. Czy warto i jak przedłużyć sezon grillowy? Piotr Wójcik, szef kuchni w restauracji Koneser Grill i pop’up-u NEO(N) Bistro, zapewnia, że sezon grillowy może trwać cały rok. Podpytaliśmy o wskazówki, jak grillować ryby, wypytaliśmy o patenty na szaszłyki z grilla i grillowe odkrycie sezonu.

Produkty bio, eko czy organic?
29.07.2020

Produkty eko, bio czy organiczne - czyli jak żyć?

Życie to sztuka wyborów… to też masa innych „sztuk”, ale właśnie o małych wyborach chcemy tutaj porozmawiać. W końcu to od wybieranych przez nas produktów może zależeć nie tylko nasze zdrowie, samopoczucie, ale też kondycja środowiska, a może nawet kierunek rozwoju przemysłu spożywczego (przynajmniej chciałoby się w to wierzyć). Produkty eko, bio czy organiczne - sprawdźcie!

Ekologiczne rozwiązania do kuchni
25.07.2020

3 rozwiązania, które sprawią, że kuchnia będzie bardziej eko

Moda na ekologiczne rozwiązania w domu trwa od kilku lat i cały czas nabiera tempa. Już małe zmiany mogą sprawić, że również Wy przyczynicie się do pozytywnych zmian w naszym środowisku. Nie marnujcie ani chwili i dołączcie do walki o naszą planetę. Zacznijcie od kuchni! Przygotowaliśmy dla Was trzy propozycje rozwiązań, które możecie zastosować u siebie w domu i sprawić, że Wasza kuchnia stanie się bardziej ekologiczna i przyjazna otoczeniu.

Patelnia — niezbędny sprzęt w kuchni
24.07.2020

5 niezbędnych rzeczy w kuchni — dla singla, studenta i kuchennego amatora

Są wśród nas doświadczeni mistrzowie kuchni, którzy wiedzą, jakiego noża i deski użyć w zależności od produktu, a są również amatorzy, którzy dopiero rozpoczynają samodzielne życie w kuchni. Kiedy zamieszkujemy oddzielnie, spotykamy pytanie: jakie rzeczy warto mieć w kuchni? Odpowiadamy w przeglądzie pięciu niezbędników w kuchni, które przydadzą się zarówno amatorowi, jak i studentowi.