Sposób przygotowania

14 kolekcji przepisów

47625 przepisów

Przepisy w kolekcji Sposób przygotowania

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 60 min.
Krasnystaw

Pyszny tort wykonany produktami marki Krasnystaw

Promocja

Tort z owocami leśnymi

Artykuły powiązane

Gotowanie
21.03.2020

8 kroków do tego, by gotować lepiej

Jeśli w tym trudnym okresie, w którym wszyscy się znaleźliśmy, brakuje Wam restauracyjnych dań i stanęliście przed koniecznością gotowania, a żaden z Was Gordon Ramsay, nie martwcie się! Poniżej podam Wam osiem zasad dobrej kuchni, które pomogą każdemu lepiej gotować.

mrozenie
15.03.2020

Zapasy jedzenia w domu - jak przechowywać chleb, jak mrozić ser i co zrobić z warzywami

Zapasy jedzenia w domu to aktualna sytuacja, która dotyczy wielu polskich domów ze względu na panującą pandemię. Wielu z nas w panice kupiło mnóstwo produktów spożywczych. Co dalej? Co zrobić, kiedy zostaniemy w domu z mnóstwem produktów o różnym terminie ważności? Jak uniknąć marnowania jedzenia i jak maksymalnie przedłużyć termin do spożycia niektórych z nich?

Grzegorz Łapanowki i jego niezbędnik w kuchni
12.03.2020

Grzegorz Łapanowski i jego niezbędniki w kuchni

Racjonalne zakupy spożywcze to zawsze wyzwanie - niezależnie od wydarzeń społecznych w Polsce i na świecie. W sytuacjach kryzysowych tym bardziej powinniśmy zwracać uwagę, co i dlaczego kupujemy, a także jak wykorzystamy zakupione produkty w kuchni i wszystkie zapasy jedzenia. O rozsądne zakupy spożywcze zapytaliśmy eksperta kulinarnego - Grzegorz Łapanowski opowiedział, które produkty możemy przechowywać dłużej, a z których składników lepiej nie robić zapasów, bo zmarnujemy sam surowiec, jak i pieniądze. Zdradził też patent na domowy, szybki substytut pieczywa. Sprawdźcie i róbcie #PRZEMYŚLANEZAKUPY.

deko
24.12.2019

Jak zaczarować stół – stylistka jedzenia podpowiada proste triki

Pyszne jedzenie - na święta lub specjalne okazje - to pierwszy etap udanego spotkania przy stole. Niemniej ważna jest prezentacja i forma podania. Ania Zięciowska, autorska książki "Jak zaczarować stół", podpowiada sprawdzone triki, jak serwować jedzenie, aby pięknie wyglądało i było wdzięcznym obrazkiem do uwiecznienia na zdjęciach. Zdradza też kulisy pracy stylisty jedzenia przy fotografowaniu produktów do reklam.