Dania podawane w różny sposób

3 kolekcji przepisów

7730 przepisów

Sposoby podawania potraw są niemal tak samo istotne jak sposoby ich przygotowywania. W naszej galerii znajdziecie dania podawane na trzy różne sposoby - na ciepło, na zimno i zamrożone. 

Przepisy na dania podawane na ciepło to głównie receptury na obiady czy kolacje. Pożywne potrawy takie jak zupy, pieczenie czy sosy z pewnością na stałe zagoszczą w waszym kulinarnym repertuarze. Są tu też ciepłe śniadania, takie jak jajka w różnych postaciach.

Na zimno podajemy zwykle dania mało skomplikowane, takie jak kanapki czy sałatki. Ale nie dajcie się zwieść - są tutaj również trudniejsze przepisy, na przykład na ciasta.

Dania zamrożone kojarzą nam się z lodami. I słusznie. Oprócz przepisów na lody w tym dziale znajdziecie także inne pomysły na zapełnienie domowej zamrażarki.

Potrawy podawane w różny sposób

Artykuły powiązane

chef-sowa-karolak
22.12.2020

Wigilijne potrawy szefa kuchni - chef Robert Sowa i chef Tomasz Karolak z Restauracji N31

Chef Robert Sowa i chef Tomasz Karolak dzielą się z nami swoimi wskazówkami na wigilijne dania, a także smakami, które najbardziej kojarzą im się z tym wyjątkowym czasem świąt Bożego Narodzenia. Jak zrobić przepyszny sos grzybowy? W czym tkwi sekret czerwonego barszczu? Odpowiedzi na te i inne pytania poniżej.

Muffiny jak spaghetti
12.12.2020

Gorące przekąski w kwadrans! Udadzą się każdemu

Przekąski na gorąco to smakołyki, które nie wymagają długiego przygotowania. Jeśli mamy w spiżarni odpowiednie produkty, a pod ręką sprawdzone przepisy – zrobimy je dosłownie w 15 minut. Zobaczcie, jakie pyszności z suszonymi pomidorami, kaparami czy oliwkami zrobicie w kwadrans.

jagna-podcast
05.12.2020

Jagna Niedzielska i jej zero waste Smaczne Historie [PODCAST]

W cyklu "Smaczne historie"Jagna Niedzielska opowiada o tym, jak łatwo być zero waste, bo marnowanie po prostu się nie opłaca. Podpowiada też, gdzie warto zaopatrywać się w ulubione warzywa i owoce i jak miło zacząć dzień w kuchni. Zapraszamy do słuchania!

Fotografia kulinarna
01.11.2020

Zdjęcia jak z Instagrama. Jak fotografować jedzenie telefonem – proste sztuczki

Jak zrobić zdjęcia jedzenia, które będą zachwycać? Profesjonalna fotografia kulinarna kojarzy nam się z drogimi aparatami, lampami i blendami, jednak piękne zdjęcia możemy wykonać nawet aparatem w telefonie. W restauracji, w kawiarni, na blacie w kuchni – telefon mamy zawsze pod ręką, a fotografia mobilna zyskuje coraz większe uznanie. Przedstawiamy poradnik, jak zrobić dobre zdjęcia żywności mając do dyspozycji tylko telefon. Istnieje kilka sztuczek, o których warto pamiętać, by poprawić nasze zdjęcia jedzenia.

Gotuj jak MasterChef - Książki z programu
18.10.2020

Gotuj jak MasterChef - tylko teraz książki zwycięzców programu w specjalnej cenie

Gotuj jak MasterChef w swojej kuchni! Dania z programu i ulubione propozycje zwycięzców i uczestników programu "MasterChef Polska" są na wyciagnięcie ręki, a dokładniej na jeden klik na www.kultowy.pl. Sprawdźcie, które tytuły książek z programu MasterChef polecamy najbardziej i jak upolować je w specjalnej ofercie cenowej.

Kuchnia bez mięsa - Jestem Wege / Wydanie Specjalne Moje Gotowanie
19.09.2020

Ponad 30 roślinnych przepisów dla każdego. Pomysły na obiad i... wegańskie desery!

Wegetariańskie burgery, szaszłyki, zupy i przekąski to tylko część z pyszności, które znajdziecie w wydaniu specjalnym "Moje Gotowanie" Kuchnia bez mięsa jestem wege. Na deser - oryginalne wegański słodkości idealne nie tylko na dietę roślinną. Oto 7 powodów, dlaczego musicie mieć w swojej kuchni ten numer!

Dania z grilla - szef Piotr Wójcik
13.09.2020

Grillowanie przez cały rok – szef Piotr Wójcik i jego przepisy

Grillowanie to sport narodowy Polaków. W lecie grillujemy dużo i często. Czy warto i jak przedłużyć sezon grillowy? Piotr Wójcik, szef kuchni w restauracji Koneser Grill i pop’up-u NEO(N) Bistro, zapewnia, że sezon grillowy może trwać cały rok. Podpytaliśmy o wskazówki, jak grillować ryby, wypytaliśmy o patenty na szaszłyki z grilla i grillowe odkrycie sezonu.

Patelnia — niezbędny sprzęt w kuchni
24.07.2020

5 niezbędnych rzeczy w kuchni — dla singla, studenta i kuchennego amatora

Są wśród nas doświadczeni mistrzowie kuchni, którzy wiedzą, jakiego noża i deski użyć w zależności od produktu, a są również amatorzy, którzy dopiero rozpoczynają samodzielne życie w kuchni. Kiedy zamieszkujemy oddzielnie, spotykamy pytanie: jakie rzeczy warto mieć w kuchni? Odpowiadamy w przeglądzie pięciu niezbędników w kuchni, które przydadzą się zarówno amatorowi, jak i studentowi.

Śniadanie do łóżka - gadżety
16.07.2020

Śniadanie do łóżka - przygotuj krok po kroku

Śniadanie do łóżka, to dla wielu osób najlepszy sposób na celebrację posiłku uznawanego za najważniejszy w ciągu dnia. Taka forma podania, z odpowiednim przepisem na pyszności i aranżacją, na pewno zaskarbi nam przychylność zaskoczonej osoby. W cyklu "Dobrze rzeczy" przedstawiamy akcesoria niezbędne do tego, aby śniadanie do łóżka udało się perfekcyjnie.

Proziaki - Cuda wianki
11.07.2020

Proziaki, pierogi kresowe i przemyskie gołąbki z ziemniakami. Odwiedzamy Cuda Wianki!

Proziaki to jeden z kulinarnych symboli Podkarpacia. Powiat przemyski i Przemyśl oferuje jednak jeszcze więcej przysmaków, po które warto przejechać pół Polski. Odwiedzamy restaurację Cuda Wianki tuż przy rynku. Jak podają tam proziaki? Jak smakują pierogi kresowe? I czy przemyskie gołąbki z ziemniakami smakują tak jak u mojej babci nad Sanem? Zapraszam na recenzję restauracji Cuda Wianki.