Dania podawane w różny sposób

3 kolekcji przepisów

9327 przepisów

Sposoby podawania potraw są niemal tak samo istotne jak sposoby ich przygotowywania. W naszej galerii znajdziecie dania podawane na trzy różne sposoby - na ciepło, na zimno i zamrożone. 

Przepisy na dania podawane na ciepło to głównie receptury na obiady czy kolacje. Pożywne potrawy takie jak zupy, pieczenie czy sosy z pewnością na stałe zagoszczą w waszym kulinarnym repertuarze. Są tu też ciepłe śniadania, takie jak jajka w różnych postaciach.

Na zimno podajemy zwykle dania mało skomplikowane, takie jak kanapki czy sałatki. Ale nie dajcie się zwieść - są tutaj również trudniejsze przepisy, na przykład na ciasta.

Dania zamrożone kojarzą nam się z lodami. I słusznie. Oprócz przepisów na lody w tym dziale znajdziecie także inne pomysły na zapełnienie domowej zamrażarki.

Potrawy podawane w różny sposób

Artykuły powiązane

Pani Gadżet
26.06.2020

Gadżety do kuchni - jakie wybrać? Podpowiada Pani Gadżet!

Każdy z nas ma ulubione gadżety do kuchni. Urządzamy przestrzeń kuchni tak, jak żyjemy. Z jednej strony więc nasza kuchnia może być minimalistyczna i pozbawiona dużej ilości sprzętów, z drugiej zaś, zwłaszcza jeśli sporo gotujemy, trudno będzie nam obejść się bez „pomocników”. Specjalistkę od gadżetów, Panią Gadżet, czyli Annę Nowak-Ibisz zapytaliśmy o to, bez czego nie można obejść się w kuchni.

Andrzej-polan-polska-kuchnia
21.06.2020

Andrzej Polan o kuchni polskiej [PODCAST]

Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, opowiada o polskiej kuchni oczami eksperta kulinarnego. Jakie smaki lubimy najbardziej? Jaka pora roku kulinarnie jest najciekawsza? Od jakich przystawek warto zacząć smakowanie kuchni polskiej przy stole? O tym w podcaście z cyklu "Kulinarny Chat".

policzek-wolowy
20.06.2020

Casablanca - kuchnia śródziemnomorska na Mokotowie

Casablanca to dwupoziomowa restauracja na warszawskim Mokotowie. W menu króluje kuchnia śródziemnomorska, ale lokal tętni życiem nie tylko za dnia! Szef Kuchni Grzegorz Wroński w menu zawiera wszystkie sezonowe pyszności na przystawki, dania główne i desery. W ramach Restaurant Week wiosna 2020 odwiedzamy to miejsce i sprawdzamy, czy jest tak smacznie, jak się zapowiada. To też czas, aby wesprzeć ten lokal i inne, które biorą udział w edycji #WiwatGoście!

Fotografia kulinarna
19.06.2020

Fotografia kulinarna w praktyce. Porady Delicious Place by Natalia

Jak fotografować jedzenie? Na to pytanie odpowiadamy w naszym cyklu "Fotografia kulinarna w praktyce". Apetyczny kadr zupy, ciasta czy przekąski to coś, nad czym każdy zawiesi wzrok. Tym razem o swojej pasji fotografowania opowiada Natalia Bogubowicz. Autorka Delicious Place by Natalia to fotografka kulinarna i miłośniczka gotowania. Podpowiada m.in. jak zrobić najlepsze zdjęcia jednogarnkowego lecza, jak pokonać wyzwanie fotografowania świeżych produktów i dlaczego warto mieć w domowym studio styropian.

Fotografia kulinarna
30.05.2020

Fotografia kulinarna w praktyce. Radzi Karola w pixelach

Jak robić apetyczne zdjęcia potrawom? To pytanie zadanie sobie wielu fanów pyszności i gotowania. Przybliżamy odpowiedź wraz z ekspertami od fotografii kulinarnej! Czas na kolejną odsłonę "Fotografia kulinarna w praktyce", a tym razem swoimi trikami i doświadczeniem z fotografią dzieli się z nami Karolina Rutkowska, czyli Karola w pixelach.