Zapiekanka z fasolką szparagową

Ocena:

4.5 (172)

  • 40 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 480 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • pieczeń wołowa pozostała z obiadu
  • 50 dag makaronu penne ugotowanego na półtwardo
  • 15 dag sera żółtego
  • opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (mogą być inne mrożone warzywa)
  • pęczek szczypiorku
  • łyżka sosu sojowego
  • słoik (ok. 250 ml) sosu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki czerwonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Zapiekanka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W żaroodpornym naczyniu ułożyć połowę ugotowanego makaronu, przykryć warstwą pokrojonej w paski wołowiny. Posypać połową startego sera.
  • Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić, wymieszać z pokrojonym (dowolnie) szczypiorkiem i łyżka sosu sojowego, ułożyć na warstwie mięsa. Przykryć pozostałym makaronem i polać sosem pomidorowym doprawionym papryką, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
  • Posypać pozostałym serem. Piec przez 20 minut w temp. 180 C.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne