sos morelowy

Ocena:

4.49 (185)

  • 25 min.
  • dla 1 osoby
Jest łatwy do zrobienia :))

Składniki:

  • puszka (0,33l) moreli w syropie
  • szklanka białego, słodkiego wina
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • kieliszek (100ml) gęstego malinowego soku

Sos morelowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Morele wraz z syropem dajemy do malaksera, miksujemy na puch. Wino podgrzewamy z dodatkiem skórki i soku z cytryny oraz cukru, zagotowujemy, odstawiamy z ognia, łączymy z malinowym sokiem i zmiksowanymi owocami. Podajemy w sosjerce, na zimno, do kremów, budyniów, omletu, a także jako polewę do lodów.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne