Brukselka w sosie śmietanowym

Ocena:

4.49 (191)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Dla tych co preferują brukselkę!

Składniki:

  • *80 dag brukselki
  • *łyżka masła
  • *łyżka mąki
  • *3/4 szkl śmietany 18%
  • *sok z cytryny
  • *cukier,sól,pieprz

Brukselka w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Brukselkę po oczyszczeniu oraz umyciu ugotować w osolonym wrzątku tak,aby pozostała półtwarda.W rondlu stopić masło,dodać mąkę i zasmażyć na biało.Stale mieszając rozprowadzić sos,przyprawić go solą,cukrem,pieprzem i sokiem z cytryny.W tym sosie udusić brukselkę do miękkości.Podawać posypaną natką pietruszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne