Pyszne,szybkie danie ,zaspokoi głód każdego łasucha.
Składniki:
1,5 szkl.dowolnego makronu
2 petka kiełbasy podwawelskiej
6 szkl.wody
opak.250 ml smietanki 12 %
25 dag pieczarek
serek topiony smietankowy
1 trójkącik sera camembert
sól,pieprz do smaku(ewentualnie zioła prowansalskie)
peczek natki pietruszki
Makaron z kiełbasą w sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczraki kroimy w plastry,kiełbase w grubsze pólplasterki,podsamazamy na rumiana na oleju.
Do miseczki wlewamy 6 szkl.wody,śmietankę 12%.Wlewamy na patelnie do podsmazonej kiełbaski z pieczarkami.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dokładamy serek topiony smietankowy i rożek camemberta(mozna pominąc jesli nie lubimy).Do całości doajemy 1,5 szkl.makaronu.Gotujemy do miękkości.Jesli jest potrzeba całosc jeszcze doprawiamy do smaku sola,pieprzem a rowniez ziołami prowansalskimi lub innymi ulubionymI.Na sam koniec posyopujemy obficie natka pietruszki,wszystko dokładnie mieszamy.