MAKARON Z KIEŁBASĄ W SOSIE

Ocena:

4.51 (189)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszne,szybkie danie ,zaspokoi głód każdego łasucha.

Składniki:

  • 1,5 szkl.dowolnego makronu
  • 2 petka kiełbasy podwawelskiej
  • 6 szkl.wody
  • opak.250 ml smietanki 12 %
  • 25 dag pieczarek
  • serek topiony smietankowy
  • 1 trójkącik sera camembert
  • sól,pieprz do smaku(ewentualnie zioła prowansalskie)
  • peczek natki pietruszki

Makaron z kiełbasą w sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczraki kroimy w plastry,kiełbase w grubsze pólplasterki,podsamazamy na rumiana na oleju.
  • Do miseczki wlewamy 6 szkl.wody,śmietankę 12%.Wlewamy na patelnie do podsmazonej kiełbaski z pieczarkami.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dokładamy serek topiony smietankowy i rożek camemberta(mozna pominąc jesli nie lubimy).Do całości doajemy 1,5 szkl.makaronu.Gotujemy do miękkości.Jesli jest potrzeba całosc jeszcze doprawiamy do smaku sola,pieprzem a rowniez ziołami prowansalskimi lub innymi ulubionymI.Na sam koniec posyopujemy obficie natka pietruszki,wszystko dokładnie mieszamy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne