Soki, Kluski
Kolekcja Soki, Kluski zawiera 8 przepisów
wyszukiwanie zaawansowane
Przepisy w kolekcji Soki, Kluski
Poziom trudności:
Średni
Czas przygotowania:
30 min.

Gnocchi to smaczny dodatek do obiadu. Te włoskie kluseczki są łudząco podobne do naszych kopytek. Mają jednak charakterystyczne rowki uzyskiwane dzięki małej drewnianej tarce, po powierzchni której przesuwa się gnocchi. Kluseczki można podawać na różne sposoby, my postawiliśmy na młode warzywa. Wiosną i latem takie połączenia smakują nam najlepiej. Sprawdźcie nasz przepis na gnocchi!
Gnocchi z młodymi warzywami
Czas przygotowania:
120 min.

Dość łatwe, choć nieco czasochłonne pampuchy drożdżowe podane z sosem truskawkowo-rabarbarowy. To słodkie wspomnienie dzieciństwa. Przepis na pampuchy drożdżowe poleca szefowa Agata Wojda.
Pampuchy drożdżowe z truskawkami i rabarbarem
Czas przygotowania:
60 min.

Pyszne włoskie kluseczki gnocchi podajemy prosto - z pesto, sosem lub rozpuszczonym masłem z szałwią - poezja!
Gnocchi
Czas przygotowania:
80 min.

Aromatyczną pieczeń cielęcą najlepiej podać z pysznymi kopytkami koperkowymi.
Kopytka kładzione z koperkiem i pieczenią cielęcą
Czas przygotowania:
10 min.

Przepis na "tanią" kolację
Kluski bryndzowe z dipem buraczanym
Czas przygotowania:
60 min.

Przepis na zupę z pomarańczową nutą i serowymi kluseczkami
Zupa z pomarańczą i kluseczkami
Czas przygotowania:
20 min.

Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 10 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 595 kcal
Składniki na 4 porcje
Kopytka z sosem grzybowym
Czas przygotowania:
25 min.

Przygotowanie: 25 minut
Gotowanie: 30 minut
Porcja: 575 kcal