Zupa śródziemnomorska z najróżniejszych warzyw strączkowych.
Składniki:
Fasola biała:
- piękny Jaś tyczny i karłowy 15 dag
- Igołomska
- Aura
- Bomba,
- Perełka
Fasolka kolorowa:
- Red Kidney
- Malinka
- Orzeł
- Czarna
- Mungo
- Adzuki,
- Oczko
- Kanarkowa
- Cranberry
Soczewica: czerwona, zielona, brązowa
Soja
Groch- żółty, zielony i włoski
Cebulka
marchewka
seler
pietruszka
pierś z kurczaka
sól
kostka rosołowa
majeranek
kapusta pekińska- 1 liść
Zupa śródziemnomorska. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Warzywa strączkowe zakupione oddzielnie lub w mieszance, należy namoczyć dzień wcześniej. Gotujemy je około 20 minut na kostce rosołowej. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka, włoszczyznę, cebulkę i liść kapusty(pokrojone w paseczki. Gotujemy około 30 minut a na koniec wsypujemy majeranek (dowolną ilość).