Zupa z żeberek wieprzowych.

Ocena:

4.56 (151)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Żeberka umyć,osuszyć,pokroić,zalać wodą i zagotować.Dodać przyprawy i gotować ok.2-3 godz.Poda
wać

Składniki:

  • 500 g.żeberek wieprzowych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 1/2 łyżki sosu sojowego,
  • 1 l.wody,
  • 1/2 łyżeczki glutaminianu sody,
  • 2 łyżeczki soli.

Zupa z żeberek wieprzowych. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Żeberka umyć,osuszyć i pokroić na kawałki długości 8 cm.Przełożyć do garnka,zalać wodą
  • i doprowadzić do wrzenia.
  • 2.Nie obrane ząbki czosnku,sól,sos sojowy i glutaminian sodu dodać do żeberek,zmniejszyć
  • ogień,zakryć pokrywką i gotować,aż do miękkości żeberek.
  • 3.Zupę z kawałkami mięsa przelać do dużych talerzy.Podać czerwone,świeże chilli w sosie
  • sojowym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne