Tosty z otrębami

Ocena:

4.42 (184)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
Przepisy z otrębami - Tosty z otrębami

Składniki:

  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • jajko
  • łyżka chudego serka wiejskiego
  • zioła prowansalskie (lub inne ulubione)
  • pieprz
  • sól
  • oliwa

Tosty z otrębami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Tosty z otrębami:
  • Otręby  wsypać  do  miski,  wbić  jajko, dodać serek wiejski. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką, doprawiając do smaku ziołami, pieprzem i solą. Opiekacz rozgrzać, posmarować odrobiną oliwy,  nałożyć  masę  i  piec  ok.  7  min.
  • Na  gotowe  tosty  nałożyć  ulubione dodatki: ser żółty, wędlinę, plastry pomidora, rzodkiewek, ogórka. Dodatki można  włożyć  pomiędzy  dwa  tosty i całość razem jeszcze zapiekać przez 2–3 min, aż ser się rozpuści.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne