kotlet_po_hawajsku

Kotlet po Hawajsku

Ocena:

4.47 (180)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Idealne i pomysłowe danie na obiad

Składniki:

  • -Piers z kurczaka 2szt.
  • -sól,pieprz do samku
  • Panierka:
  • -bułka tarta
  • -jajko
  • -mąka
  • Sos czosnkowy:
  • - 2 łyżki śmietanyt 18 kwasnej
  • -1 łyżka majonezu
  • -3 ząbki czosnku
  • -sól do smaku
  • 2 plasterki świeżego ananasu
  • 2 plastry sera żółtego
  • Zioła prowansalskie
  • natka pietruszki

Kotlet po hawajsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sposób przygotowania:
  • 1.rozbić piersi na kotlety,doprawić solą i pieprzem oraz opanierowac i upiec.
  • 2.W czasie smażenia kotletow przygotuj sos czosnkowy w nastepujacy sposób:do mieseczki wlej śmietanę,dodaj majonez,potarty na małych oczkach tarła ząbki czosnku oraz dopraw solą i pieprzem(smak powinien być wyraźnie czosnkowy)
  • 3.Usmażone kotlety rozłóż na naczyniu żaroodpornym,przekrój na połowki ,polej sosem a następnie przekroj na pol plastry ananasa i poukładaj na polowkach kotletow.Na ananas połóż półplasterka sera,posyp ziołami i zapiec aby ser się rozlal na ananasie (20 min. Temp.piekarnika 180 stopni)
  • 4. Podpieczone kotlety udekoruj natka pietruszki
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne